Ministrul Sănătății avertizează! Ce se întâmplă în weekendul 1-3 mai

Autor: O.P.
Actualizat: 26 ian 2021, 03:35

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit într-un interviu pentru digi24 despre o perioadă critică pentru evoluția epidemiei de coronavirus din România, weekendul 1-3 mai.

 El a subliniat faptul că oamenii simt nevoia unei relaxări și există șanse mari caă multe persoane să ignore în weekendu care urmează restricțiile impuse de autorități și astfel să avem din nou o explozie a cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus.

Citeste si: Prognoza meteo 29 aprilie. Cum este vremea la Bucuresti si in principalele orase din tara

„Ne aşteptam la sfârşitul lunii aprilie, după sărbătorile pascale, la un vârf, vârful urmând să fie mai abrupt sau mai lin. Vorbeam de 10.000 – 12.000 de cazuri sau, dacă era mai abrupt, putând fi dus un pic după 1 mai şi cu un număr mai mare de cazuri, poate 15-20.000. Suntem în acel moment în care încă mergem spre vârf, dar e o pantă lină, să spunem, în acest moment, cu un număr de cazuri crescând, dar în aşa-numit platou în fierăstrău.

Avem o zi un număr mai mare, a doua zi un număr mai mic, iar un număr mai mare”,
a explicat Nelu Tătaru ce înseamnă acest „platou în fierăstrău”.

Citeste si: Iohannis: 15 mai nu înseamnă reîntoarcerea la normalitatea pe care am cunoscut-o

Ministrul a mulțumit oamenilor pentru că au înțeles cât de important este să stea în case de Paște, însă îți face griji pentru weekend-ul care vine, mai ales că românii erau obișnuiți să petreacă în fiecare an de 1 mai.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Nelu Tătaru: "Trebuie să ne obişnuim ca pe perioada verii să avem ca şi vecin virusul"

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis discută măsurile de gestionare a epidemiei de doronavirus cu premierul, cu mai mulţi miniştri şi cu secretarul de stat Raed Arafat

 

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.