Ministrul Sănătății face un nou anunț: "Pacientul își asumă..."

Autor: B.H.
Actualizat: 28 ian 2021, 08:00

Nelu Tataru a anuntat ca pacientii internati, cu forme usoare de coronavirus, asimptomatici, care nu mai doresc sa stea in spital, se pot externa la cerere.

Acestia isi asuma consecintele, iar daca ulterior sunt implicati intr-o ancheta epidemiologica, raspund penal.

Citeste si: Când se vor deschide restaurantele? Anunțul făcut de autorități

Ministrul Sănătății face un nou anunț: "Pacientul își asumă..."

Ce se intampla cu pacientii internati, dar care nu mai vor sa stea in spital, in contextul motivarii deciziei CCR. Nelu Tataru a spus ca fiecare pacient se poate externa, daca medicul considera asta.

Citeste si: Virgil Musta, semnal de alarma privind Covid-19: "Numarul este foarte mare"! Medicul cere masuri urgente

„Evaluarea unui pacient se face de catre medicul curant care are o asumare a externarii. Se poate face externare la cerere, daca si medicul considera asta. Recomandarea de izolare trebuie sa existe. Daca pacientul isi asuma externarea stiindu-se pozitiv, iar ulterior o ancheta epidemiologice il implica intra sub incidenta articolului penal de zadarnicire a combaterii bolilor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Atat timp cat vor respecta izolarea la domiciliu spunem ca isi poate asuma acea externare, dar, in conditiile in care nu respecta, pune in pericol pe cei din jur, familie sau nu.

Contextul actual dupa motivarea CCR ne face sa avem in acest moment decat strict recomandarile medicale epidemiologice, dincolo de cele legislative”, a mai spus ministrul Sanatatii, potrivit fabricatinromania.info.

Citește continuarea pe fabricatinromania.info.

Citeste si: Un nou focar de coronavirus în România

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.