Ministrul Sanatatii, Ioana Mihăilă, reactie dura la adresa medicilor care nu vor sa se vaccineze anti-COVID-19! "Mi se pare inacceptabil să existe această reticență" Ce se va intampla cu acestia?

Author: Ana Filip
Actualizat: 14 iun 2021, 14:17
Ioana Mihaila, Ministrul Sanatatii, reactie virulenta la adresa cadrelor medicale care nu vor sa se vaccineze.
Sursa: Facebook

Ioana Mihăilă, Ministrul Sanatatii, este contrariata de faptul ca sunt inca foarte multe cadre medicale care nu accepta sa se vaccineze anti-COVID-19.

Potrivit hotnews.ro, Ministrul Santatii, Ioana Mihăilă, a declarat de curand faptul ca este "inacceptabil" ca multe cadre medicale refuza inca sa se imunizeze cu vaccinul anti-COVID-19 si continua sa se expuna zilnic pericolului. Aceasta a precizat de asemenea ca cei care nu accepta inca sa se vaccineze sunt obligati sa poarte echipamente de protectie pentru a nu se infecta cu noul coronavirus.

Ioana Mihăilă, Ministrul Sanatatii, reactie transanta la adresa cadrelor medicale care nu vor sa se vaccineze!

Toodata, Ministrul Sanatatii a mai precizat ca un asistent medical nevaccinat si care nu a trecut nici prin boala, sa nu intre in sala de operatii de pilda, sau daca totusi trebuie sa intre atunci va purta echipament complet de protectie.

"Mi se pare inacceptabil să existe această reticență (la vaccinare – n.r.). Inclusiv în ordin, cred că și în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o țintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical.

Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secții în spital să se facă cu condiția ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporție de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecție și nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecție sau personalul vaccinat care va purta echipament de protecție, într-o formă mai sumară, evident mai confortabilă.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cu echipament complet de protecție și doar dacă nu are un înlocuitor. (…) În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacțiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecție", a subliniat transant Ioana Mihăilă, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Masca de protecție ar putea deveni istorie?! Ministrul Sănătății a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Citeste si: Ministrul Sănătății: "S-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au decedat de COVID în această pandemie"