Ministrul Sanatatii recunoaste ca sistemul medical din Romania este defect, iar drama bebelusilor din Arges este o consecinta tragica

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 04:37

Trei bebelusi au murit pana acum, dar ancheta autoritatilor nu a gasit nici sursa bacteriei letale si nici eventualii vinovati.

O amenda. Atat s-a dat pana la aceasta ora, catre Spitalul de Pediatrie din Pitesti, acolo unde au venit pentru prima data copiii bolnavi.

De ce medicii de la Pitesti nu au anuntat in 24 de ore pe cei de la Directia de Sanatate Publica din Arges pentru a recolta probe si a depista sursa infestarii cat mai rapid? De ce li s-a administrat bebelusilor antibiotic, fara sa se stie despre ce afectiune este vorba si cu ce poate fi tratata?

Drame care nu mai pot fi vindecate niciodata! Parintii acelor 3 copilasi care au murit, poate,

cu zile, nu-si vor reveni niciodata. Nicio amenda din lume nu-i poate consola si nici nu le poate aduce inapoi bebelusii.


In marea de amarciune si durere care dureaza de 9 zile, au inceput sa apara si franturi de speranta la Spitalul Marie Curie din Capitala, unde mai sunt internati 7 bebelusi.

Alti 3 bebelusi sunt la Terapie Intensiva. Este vorba despre sugari cu varste intre 7 si 9 luni.

Pe de alta parte, ieri au fost externati 2 copilasi. Sunt sanse ca si fetita acestei mame sa mearga acasa in zilele urmatoare. Micuta a implinit ieri un an.

Revoltati de conditiile din Spitalul de Pediatrie din Pitesti, dar si de ancheta autoritatilor care de aproape doua saptamani nu ofera niciun raspuns, sute de parinti din judetul Arges au iesit ieri in strada. Oamenii sunt disperati! Nu mai stiu ce sa le dea micutilor sa bea si sa manance.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.