Ministrul Sănătății, semnal de alarmă pentru persoanele care REFUZA să se vaccineze: "Reprezintă un motiv real de îngrijorare”

Author: Ana Dinu
Actualizat: 02 iun 2021, 11:36

Ministrul Sănătății a dezvăluit faptul că dorința de vaccinare a scăzut în ultima perioadă, iar asta reprezintă un motiv real de îngrijorare.

După ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut, a venit și valul relaxărilor care le-a acordat românilor a mai mare libertate de desfășurare a activităților. Campania de vaccinare mergea în direcția prestabilită de autorități, însă odată cu relaxarea dorința oamenilor de a se vaccina a scăzut și ea. Astfel, ministrul Sănătății a avertizat că situația este îngrijorătoare.

Ioana Mihăilă, despre scăderea dorinței de vaccinare

După o bună perioadă de timp în care campania de vaccinare a funcționat ca pe roate, ministrul Sănătății a anunțat că situația devine îngrijorătoare după ce dorința de vaccinare a scăzut semnificativ odată cu relaxarea măsurilor.  Ioana Mihăilă a menționat că populația se împarte în două categorii, cei care doresc să se vaccineze și care au făcut-o deja, și cei care au nevoie de un imbold pentru a se vaccina.

Ei bine, după spusele ministrului, în aceste moment, ne află în cea de-a doua categorie în care populația trebuie convinsă să se imunizeze.

”Faptul că dorinţa de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare. Cumva era de anticipat pentru că există un procent, o parte a populaţiei care dorea să se vaccineze şi a ajuns să se vaccineze, există o parte a populaţiei care are nevoie de un imbold să ajungă la vaccinare şi cred că aici suntem în momentul ăsta, la acea parte a populaţiei care

are nevoie de un oarecare imbold, sau să-i fie vaccinul foarte-foarte aproape şi foarte uşor disponibil”, a spus ministrul Sănătăţii, la postul B1 Tv, conform Agerpres.

Medicul a mai precizat că în prezent accesul la vaccin nu mai reprezintă o problemă, oricine se poate vaccina.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

”Probabil că ea mai este o problemă doar în mediul rural, poate într-un mediu rural izolat unde nici medicul de familie nu a început să vaccineze, dar în cea mai mare parte a ţării accesul la vaccin există şi el este destul de facil. Probabil că acum oamenii au nevoie de mai mult timp să ia decizia de a se vaccina.”, a mai precizat Ioana Mihăilă.

Citeste si: Anunț important pentru copiii peste 12 ani. Se întâmplă începând de astăzi!

Ministrul Sănătății, discuții cu Valeriu Gheorghiță pe tema vaccinării

Ministrul Sănătății a precizat că a început discuțiile cu Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare: ”să vedem cum putem muta din resursele umane mai ales, din mediul urban spre rural ca să creştem şi acolo rata de vaccinare”. 

Medicul referindu-se că unii oameni s-ar putea teme de eventualele efecte pe termen lung ale vaccinării, ministrul a mai spus că trebuie puse în balanță ”potenţialele efecte negative pe termen lung ale vaccinului”. 

Citeste si: Noi reguli pentru turiștii care optează pentru litoralul românesc. Ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă