Minivacanța de 1 decembrie. 3 locuri de poveste în care poți da o fugă în cele 5 zile libere

Author: Bianca Vidoi

Minivacanța de 1 decembrie

Sursa: PixaBay

Minivacanța de 1 decembrie va fi de 5 zile, iar românii sunt entuziasmați să se bucure de locuri de basm din țara noastră.

Românii au găsit momentul potrivit pentru a se bucura de peisajele incredibile din țara noastră alături de persoanele dragi, în cele 5 zile libere din minivacanța de 1 decembrie.

Citește și: Când se deschide Târgul de Crăciun din Brașov 2022. Vizitatorii mai au de așteptat doar câteva zile până la inaugurare

De 1 decembrie, românii vor avea 5 zile libere

Bugetarii vor avea parte de o minivacanță de 5 zile la începutul lunii decembrie, după ce Guvernul a decis ca ziua de 2 decembrie să fie liberă. Această decizie a fost luată astfel încât zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, care sunt sărbători legale, să fie prelungite ca o minivacanță cu cele de weekend din săptămâna respectivă.

Decizia luată de Guvern nu este aplicată și pentru angajații ce lucrează la companii private, aceștia vor primi liber doar dacă decizia ca ziua de 2 decembrie să fie liberă se ia la

nivelul companiei.

,,Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.

Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie sau participanţilor în aceste procese. .

Pentru români această veste este una bună deoarece acum se pot bucura de o minivacanță alături de persoanele dragi în peisaje de poveste, la începutul lunii decembrie.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Cum preferă zodiile să-și petreacă zilele libere. Unui nativ i se potrivesc locurile cu multă zăpadă

Locuri de poveste în care poți da o fugă de 1 decembrie

Românii au așteptat decizia Guvernului pentru a își organiza minivacanța de 1 decembrie în locuri de poveste. Temperaturile încep să scadă, primii fulgi de nea au început să își facă apariția în zonele de munte, târgurile de Crăciun încep să se deschidă, iar aceste 5 zile libere sunt perfecte pentru a petrece timp cu familia și a intra în spiritul sărbătorilor. Iată câteva locuri de poveste în care să vă petreceți minivacanța de 1 decembrie.

Bușteni

Țara noastră are atât de multe peisaje de poveste pe care românii să le aprecieze, iar minivacanța de 1 decembrie este momentul oportun pentru a face asta, iar stațiunea Bușteni este locul ideal.

Stațiunea Bușteni este potrivită pentru persoanele ce sunt pasionate de sporturile de iarnă, dar și pentru cei ce vor să aibă parte de câteva zile în care să admire uimitoarele peisaje.

În minivacanța de 1 decembrie puteți vizita Castelul Cantacuzino, ce este poziționat perfect pentru a observa panorama munților Bucegi, locație în care puteți să aflați și despre istora inedită a locului.  Acesta nu este singurul loc de vizitat din Bușteni, Mănăstirea Caraiman fiind un colț de rai pentru toată lumea.

Citește și: Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2022 va fi prelungită. Cine sunt salariații care vor beneficia de zi liberă și pe 2 decembrie 2022

Poiana Brașov

Locațiile de munte au cea mai bună priveliște asupra munților din țara noastră, iar Poiana Brașov nu face o excepție. Poiana Brașov este una dintre cele mai vizitate stațiunii montane, mii de oameni venind în fiecare an, iar asta datorită multitudinii de activități ce sunt puse la dispoziție, precum echitația, săniușul, drumețiile și multe altele, ce se îmbină perfect cu peisajul de poveste.

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului reprezintă una dintre cele mai impresionante atracții naturale din România, crestele înalte și copacii ce se întrezăresc fiind un adevărat spectacol pentru toți vizitatorii.

Zona are o distanță de 8 kilometri și este acoperită de diferite curbe periculoase ce deschid calea către mai multe peisaje ne neimaginat din țara noastră. Lacul Roșu este în vecinătatea Cheilor Bicazului, iar spectacolul de nuanțe și dinamica dintre natură și vremea rece o să vă ofere amintiri de neuitat.

Citește și: Minivacanța de 1 Decembrie 2022, Ziua Națională a României. Ce beneficii au românii care lucrează pe 30 noiembrie și 1 Decembrie 2022

Surse: Facebook Poiana Brasovmmuncii.ro, whisperwanderlust.com, libertatea.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.