Minivacanță de 3 zile în august 2022. Când pică zilele libere în luna august și cine se va bucura de ele

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 25 iul 2022, 10:01

Zile libere august 2022

Sursa: pixabay

Minivacanță în august 2022. Când pica zilele libere în luna august și cine se va bucura de ele.

Minivacanță de 3 zile în luna august 2022 de care se vor bucura românii. Care este motivul pentru care se vor acorda zile libere în august și în ce zile pica acestea. 

Citeste si: Minivacanță de 5 zile în luna iunie. Zile libere și minivacanțe 2023 de care se vor bucura românii

Zilele libere în august 2022

Românii au motiv de bucurie în luna august 2022 atunci când sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sf Maria va aduce un weekend prelungit sau o minivacanță de 3 zile de care românii se vor bucura.

Sf Maria sau Adormirea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august, dată declarată zi liberă de la stat pentru români.

Totuși, potrivit legislatiei, există și categorii de salariați care, în zilele de sărbătoare legală, trebuie să se prezinte la muncă, angajatorii nefiind obligați să le acorde zilele libere stabilite de stat din cauza caracterului

procesului de producție.

În aceste condiții,  salariații care lucrează în zilele de sărbători legale  au dreptul, conform legislației muncii, să își ia o zi liberă în urmatoarele 30 de zile.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Românii se vor bucura de un salariu minim brut majorat. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Când pică Sf Maria 2022 

Sf Maria 2022 pică anul acesta luni 15 august,  iar asta le va oferi românilor un weekend prelungit sau o minivacanță de 3 zile de care se vor putea bucura. 

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile. 

Adormirea Maicii Domnului 

Adormirea Maicii Domnului  este o sărbătoare ortodoxă și catolică celebrată pe 15 august, în care se comemorează trecerea Fecioarei Maria din această lume.

Potrivit scrierilor apocrife despre Adormirea Maicii Domnului, Fecioara Maria și-a trăit ultimii ani pe pământ la Efes, alături de Ioan Evanghelistul.

Ea nu a gustat niciodată moartea, ci pur și simplu a adormit, ca toți oamenii, curând după aceea fiind ridicată cu trup și suflet la ceruri (exact ca Isus din Nazaret). Cei care au fost martorii acestui miracol au fost ucenicii lui Isus și prietenii Sf. Maria, scrie wikipedia.ro.  

Citeste si: Când pică postul Sf Apostoli Petru și Pavel 2022. Rugăciunea pe care e bine să o spui în postul Sâmpetrului

Sf Maria 2023. Când pică Adormirea Maicii Domnului în 2023 

Când pică Sf Maria 2023. În anul 2023 sărbătoarea Sf Maria pică pe 15 august, într-o zi de marți. Rămâne de văzut dacă Guvernul va face punte între weekendul 12-13 august și ziua de Sf Marie.

În acest caz românii s-ar putea bucura de un weekend prelungit sau de o minivacanță 2023 de 4 zile în perioada 12-15 august 2023.

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?