Minivacanța de Sfânta Maria la malul mării: Cât plătesc românii pentru trei nopți pe litoralul românesc?

Autor: Bianca Vidoi

Minivacanța de Sfânta Maria la malul mării

Sursa: Unsplash

Adormirea Maicii Domnului este celebrată anual la data de 15 august, iar angajații din sectorul public se bucură de o minivacanță de patru zile.

Luna august le aduce un nou motiv de bucure românilor ce lucrează în sectorul public, deoarece vor avea parte de o minivacanță de patru zile cu ocazia celebrării Adormirii Maicii Domnului. Bugetarii aleg adesea să își petreacă minivacanța de Sfânta Maria departe de casă pentru a se relaxa, iar litoralul românesc în atrage în această perioadă a anului. Iată suma pe care trebuie să o plătească doi adulți pentru trei zile pe litoralul românesc de Sfânta Maria Mare.

Minivacanța de Sfânta Maria 

Data de 15 august 2024 este considerată zi liberă legală, astfel angajații primesc din partea statului o zi în care să se poată relaxa și în care să petreacă timp alături de sărbătoriți. Persoanele ce activează în sectorul public se bucură de mai multe beneficii, deoarece aceștia primesc o prelungire a vacanței, mai exact o punte între data de 15 august 2024, ce pică joi și zilele de weekend.

Citește și: Veste bună pentru angajații români! Patru zile libere consecutive în următoarea lună

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Guvernul a decis ca și ziua de vineri, 16 august 2024, să fie una liberă pentru a forma o punte între ziua în care e celebrată Adormirea Maicii Domnului și zilele de weekend, astfel bugetarii au parte de patru zile de minivacanță, până la data de 18 august 2024. Persoanele ce activează în sectorul privat vor avea liber doar la data de 15 august 2024. 

Cât plătesc românii pentru trei nopți pe litoralul românesc

Litoralul românesc este adesea preferat de oamenii ce își doresc să petreacă câteva zile la malul mării, iar minivacanța de Sfânta Maria este un prilej perfect pentru românii dornici de relaxare și distracție să dea o fugă până la mare. Românii ce nu și-au planificat minivacanța înainte trebuie să se pregătească pentru prețurile de pe litoralul românesc, cea mai ieftină cazare de la stațiunea Mamaia fiind de 700 de lei pentru cele trei nopți din minivacanță, pentru două persoane.

La Eforie Nord, românii ce își doresc să petreacă minivacanța de Sfânta Maria pe litoralul românesc trebuie să scoată din buzunar 512 lei pentru trei nopți de cazare, în timp ce la Eforie Sud prețurile pornesc de la 594 de lei. Românii ce își doresc să se distreze pe litoralul românesc pot alege să petreacă minivacanța de Sfânta Maria la Costinești, acolo unde prețurile pornesc de la 538 de lei sau la Vama Veche, unde trebuie să scoată din buzunar 540 de lei, așa cum arată cazările de pe Booking.

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.