UPDATE Ziua de 29 noiembrie este zi liberă! Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 27 nov 2021, 10:51

Oficial! Ziua de 29 noiembrie este zi liberă! Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Sursa: Facebook Nicolae Ciuca

Noul premier al României, Nicolae Ciucă, a anunțat, vineri, la începutul ședinței de guvern, că Executivul va adopta proiectul prin care ziua de 29 noiembrie va fi declarată zi liberă.


UPDATE: Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabileşte ca zi liberă, se arată în Hotărârea de Guvern, publicată în Monitorul Oficial. „Pentru recuperarea acesteia instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite”, se precizează în Hotărâre.

 

Vești bune pentru români! În ședința de vineri, 26 noiembrie, Executivul va adopta proiectul prin care ziua de luni, 29 noiembrie, va fi declarată zi liberă, astfel se va realiza o punte între

weekend și zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

 

Oficial! Ziua de 29 noiembrie este zi liberă! Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Așteptarea a luat sfârșit, Guvernul va adopta vineri proiectul HG prin care ziua de luni, 29 noiembrie, va fi zi liberă prin lege. Anunțul a fost făcut chiar de noul premier al României, Nicolae Ciucă.

”Avem trei puncte importante pe ordinea de zi. Proiectul de rectificarea, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României și stabilirea zilei de 29 noiembrie ca zi liberă”, a anunțat premierul.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: E oficial! 29 noiembrie este zi libera pentru elevi, profesori și bugetari! Ce se întamplă cu salariații din mediul privat

Cine va beneficia de ziua liberă de luni, 29 noiembrie

Nicolae Ciucă a precizat că vor exista o serie de prevederi în legătură cu cei care nu vor beneficia de ziua liberă, acolo unde activitatea nu poate fi întreruptă. De asemenea, acesta le-a transmis miniștrilor să se asigure că vor putea asigura continuitate la locul de muncă astfel încât fondurile care vor fi alocate astăzi prin rectificare bugetară să ajungă la oameni, fiind necesare operațiuni pentru plata salariilor și pensiilor.

”Două mențiuni legate de proiectul celei de a doua hotărâri și anume că pe data de 29 va fi zi liberă. Sunt o serie de prevederi care vizează întreprinderile și unitățile cu foc continuu pentru asigurarea continuității. Ținând cont de faptul că urmează rectificarea de buget, consider că e necesar ca minstrul Finanțelor și ceilalți miniștri care consideră că vor avea implicații modificările la buget să își asigure continuitatea de lucru astfel încât să nu întârziem modul în care se asigură partea de continuitate în procesul de asigurare a fondurilor”, a

spus premierul.

Premierul i-a îndemnat pe miniștiri să se implice în activitățile de pregătire pentru Ziua Națională.

”Fiecare dintre dvs. veți pregăti și veți fi implicați în activitățile pregătitoare și cele care urmează a se desfășura de 1 decembrie-Ziua Națională”, a mai spus Ciucă.

Citeste si: Anunțul momentului pentru pensionari! Poșta Română a anunțat când va plăti pensiile în decembrie