Minunile de pe muntele Athos VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 14 iul 2022, 14:55

Moastele Sfantului Ioan Botezatorul si ale Apostolului Andrei, icoane facatoare de minuni, dar si un izvor al carui apa se spune ca ar vindeca de cancer. Asta gasesc pelerinii care ajung fie si pentru cateva zile pe sfantul munte Athos, in gradina Maicii Domnului.

Sfantul munte al Athosului, care mai este numit pe buna dreptate Gradina Maicii Domnului, este o peninsula legata de pamantul Greciei in partea dinspre miaza-zi, avand celelalte trei parti scaldate de Marea Egee.

 

La primele ore ale diminetii, un vapor intesat de pelerini, printre care si numerosi romani, se indreapta catre Kareia, capitala sfantului munte.

 

In ultimii 1.500 de ani nicio femeie nu a urcat pe munte.

Legenda spune ca in momentul in care o femeie va pune piciorul pe Athos muntele se va scufunda in mare. Acesta va fi si primul semn al Apocalipsei. Si tot legenda spune ca pana si animalele ce salasluiesc in zona au primit porunca de la Dumnezeu ca partea femeiasca sa nu calce hotarele muntelui.

 

Pana si pescarusii ce insotesc vaporul ce poarta turistii catre Athos fac cale intoarsa cand ajung la hotarul muntelui.

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

In ultimii 1.500 de ani se spune ca singura prezenta de parte femeiasca pe munte a fost insasi Preacurata Fecioara Maria. Se intampla in jurul anului 1.000,

cand Atanasie Athonitul, primul dintre calugarii de pe sfantul munte, plin de deznadejde, cauta sa-si salveze manastirea de la crunta seceta ce lovise zona.

 

In locul in care Sfantul Atanasie a lovit cu toiagul, la indemnul Maicii Domnului, a aparut un izvor. Apa curge si azi din stanca, dupa mai bine de 1.000 de ani.

 

De atunci minunile s-au tinut lant, apa izvorului avand puteri tamaduitoare.

Ulcer, diabet sau cancer- se spune ca apa izvorului Sfantului Atanasie a vindecat nenumarati credinciosi. Se spune ca insusi Sfantul, in zilele grele de post negru, se atingea doar de apa sfanta, iar acest lucru ii alina atat setea, cat si foamea.

 

Dar izvorul nu este singurul atins de dumnezeire. In cele peste 200 de altare in care calugarii se roaga in permanenta exista zeci de icoane facatoare de minuni, moaste neatinse de stricaciune de sute de ani si, poate cel mai important, credinciosii pot vedea braul Maicii Domnului.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.