Sfantul munte al Athosului, care mai este numit pe buna dreptate Gradina Maicii Domnului, este o peninsula legata de pamantul Greciei in partea dinspre miaza-zi, avand celelalte trei parti scaldate de Marea Egee.
La primele ore ale diminetii, un vapor intesat de pelerini, printre care si numerosi romani, se indreapta catre Kareia, capitala sfantului munte.
In ultimii 1.500 de ani nicio femeie nu a urcat pe munte.
Pana si pescarusii ce insotesc vaporul ce poarta turistii catre Athos fac cale intoarsa cand ajung la hotarul muntelui.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
In ultimii 1.500 de ani se spune ca singura prezenta de parte femeiasca pe munte a fost insasi Preacurata Fecioara Maria.
Se intampla in jurul anului 1.000, cand Atanasie Athonitul, primul dintre calugarii de pe sfantul munte, plin de deznadejde, cauta sa-si salveze manastirea de la crunta seceta ce lovise zona.
In locul in care Sfantul Atanasie a lovit cu toiagul, la indemnul Maicii Domnului, a aparut un izvor. Apa curge si azi din stanca, dupa mai bine de 1.000 de ani.
De atunci minunile s-au tinut lant, apa izvorului avand puteri tamaduitoare.
Ulcer, diabet sau cancer- se spune ca apa izvorului Sfantului Atanasie a vindecat nenumarati credinciosi. Se spune ca insusi Sfantul, in zilele grele de post negru, se atingea doar de apa sfanta, iar acest lucru ii alina atat setea, cat si foamea.
Dar izvorul nu este singurul atins de dumnezeire. In cele peste 200 de altare in care calugarii se roaga in permanenta exista zeci de icoane facatoare de minuni, moaste neatinse de stricaciune de sute de ani si, poate cel mai important, credinciosii pot vedea braul Maicii Domnului.