Mircea Basescu a fost retinut! Fratele presedintelui si-a petrecut prima noapte in arest

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:19

Scandalul in care este implicat fratele presedintelui ia amploare! Mircea Basescu a petrecut aseara prima noapte din viata lui in arest.

Fratele sefului de stat a fost retinut pentru trafic de influenta, fiind banuit ca a primit 250 de mii de euro de la familia lui Bercea Mondial, pentru a incerca eliberarea acestuia.

Aseara, la ora 6, Mircea Basescu nici nu banuia ce il asteapta. S-a prezentat la sediul DNA cu zambetul pe buze, linistit, cu convingerea ca are de dat cateva declaratii si apoi va pleca acasa. Insa, pentru orice eventualitate, si-a luat cu el si avocatul.



Cu o atitudine linistita, dar tacut, fratele presedintelui a ignorat in totalitate asaltul intrebarilor la care a fost supus de armata de jurnalisti ce a stat pe urmele lui. Nimic nu l-a putut determina sa scoata vreo vorba despre scandalul in care este implicat. Si-a facut loc printre jurnalisti si a intrat in sediul Directiei Anticoruptie pentru a fi audiat.

Dupa 2 ore, a iesit cu totul altfel decat intrase.
De aceasta data, sub escorta. Mircea Basescu tocmai primise mandat de retinere pentru 24 de ore. S-a urcat in masina si a plecat catre arestul Politiei Capitalei, locul in care si-a petrecut noaptea. Prima din viata lui in arest. In familia lui Bercea, sau mai bine zis, in ce a mai ramas din ea in libertate, a fost sarbatoare mare.

Fiica lui, impreuna cu doi dintre baieti, au sarbatorit cu mare fast retinerea nasului Mircea Basescu: "asa merita.
Ne-a luat 600 de mii de euro!". Banii reprezinta suma pe care familia lui Bercea pretinde ca i-ar fi platit-o in urma cu 2 ani lui Mircea Basescu pentru eliberarea lui Sandu Anghel.

Banii, insa, nu ar fi ajuns direct la fratele presedintelui, ci ar fi trecut printr-un intermediar, Marian Capatana, care si-ar fi oprit 350 de mii de euro. Aseara, Marian Capatana, cel care ar fi intermediat tranzactia dintre Mircea Basescu si familia Bercea, a dat si el cu subsemnatul in fata procurorului.


A primit si el ordonanta de retinere si a fost dus in arestul Politiei Capitalei, la fel ca Mircea Basescu. Din spatele gratiilor, Bercea Mondial aduce acuzatii grave la adresa unor nume importante din justitie. Interlopul a dezvaluit din duba cu care a fost transportat, ca alte doua milioane de euro ar fi ajuns la sefa DNA, Laura Condruta Kovesi dar si la presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu.


Ca urmare a acestor afirmatii, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat astazi Inspectia Judiciara pentru a face verificari.
##VIDEO115213##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.