Mirel Rădoi pleacă de la națională după ce România a ratat calificarea la Campionatul Mondial! "E ultima mea conferință ca selecționer"

Author: Bogdan Stanescu
Actualizat: 15 nov 2021, 10:57

Mirel Rădoi nu va mai fi selecționerul României

Sursa: Facebook Echipa națională de fotbal a României

Mirel Rădoi a anunțat că pleacă de la națională după ratarea calificării la Campionatul Mondial 2022 din Qatar.

România a învins Liechtenstein în deplasare cu 2-0, dar a ratat locul 2 în grupa J de calificare la CM 2022 din Qatar, după ce Macedonia de Nord a învins Islanda cu 3-1. Locul 2 asigură prezența la barajul de calificare pentru CM 2022 din Qatar.

România era la mâna ei cu două jocuri înainte de finalul grupei J, dar egalul cu Islanda ne-a trimis pe locul 3, poziție menținută și după ultima etapă. 

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea la conferința de presă de după meciul cu Liechtenstein.

"Această campanie este un eșec personal, pentru că n-am reușit să terminăm în primele două locuri. Este ultima mea conferință de presă din postura de selecționer. Este o decizie normală, din moment ce nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri.

Este totul clar pentru mine, asta e cel mai bun lucru pe care îl pot face.

Nu este o demisie, contractul se termină la finalul acestei luni. Nu mi-a fost ușor să iau decizia asta.

Macedonia de Nord s-a calificat la baraj datorită victoriei din Germania. Sunt multe lucruri pozitive, dar cel mai negativ este că n-am terminat pe locul 2. Ne-am pus amprenta pe multe meciuri, s-a realizat acest schimb de generație și cred că mai sunt mulți jucători care pot face pasul spre echipa națională: Racovițan, Drăgușin, mulți jucători de la U21.

Cred că următoarea campanie de calificare pentru EURO cred că poate să fie una accesibilă pentru noi, dacă nu se va pune presiune pe echipă în Liga Națiunilor", a declarat Mirel Rădoi după meciul cu Liechtenstein și ratarea calificării la CM 2022 din Qatar.

Citeste si: Mirel Rădoi pleacă de la națională? "Sunt și alți antrenori..."

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Mirel Rădoi anunțase că pleacă de dinainte de meciul cu Islanda

Mirel Rădoi anunțase într-o conferință de presă că va părăsi naționala încă de dinaintea meciului cu Islanda de acasă. 

"Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.

Eu am contract până în noiembrie, mai departe este treaba Federației. Oferte au fost până acum și le-am refuzat. Din punctul ăsta de vedere vă dau cuvântul meu că nu am niciun contact, nicio ofertă. Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta.

E un ciclu care s-a terminat. Federației nu am ce să îi reproșez.

Am ezitat la început să vin la echipa națională pentru că aș fi vrut să termin campania pe care am avut-o la tineret. Văzând lucrurile care s-au întâmplat acolo, m-am ambiționat și am acceptat să vin la echipa mare. Am luat echipa la un baraj, o predau la fel pentru că obiectivul este locul întâi sau locul doi ”, declara Mirel Rădoi la o conferință de presă de dinainte de meciul cu Islanda.

România a încheiat grupa J din preliminariile CM 2022 din Qatar pe locul 3, cu 17 puncte obținute, unul mai puțin decât ocupanta locului 2, Macedonia de Nord.

Grupa a fost câștigată lejer de Germania, care a obținut 27 de puncte din 30 posibile. Naționala Germaniei și-a asigurat prezența direct la Campionatul Mondial din 2022, ce se va desfășura în Qatar.

Citeste si: Preliminarii CM 2022 Qatar: Liechtenstein- România 0-2 Naționala ratează calificarea la Campionatul Mondial din Qatar

 

Taguri: