Mirel Rădoi pleacă de la națională? "Sunt și alți antrenori..."

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 12 nov 2021, 17:54

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei de fotbal a României

Sursa: Facebook Echipa națională de fotbal a României

Selecționerul României, Mirel Rădoi, a vorbit despre plecarea de la națională. România a remizat cu Islanda, scor 0-0, în penultimul meci din grupa J.

România a ratat șansa de a fi la mâna ei pentru calificarea la baraj în ultima etapă a preliminariilor pentru CM 2022 Qatar. 

Noi am remizat cu Islanda, scor 0-0, iar Macedonia de Nord a învins Armenia cu 5-0 și ne-a depășit în clasament. În momentul de față Macedonia de Nord are 1 punct în grupă peste noi, iar pentru a merge la baraj, avem nevoie de un pas greșit al macedonenilor în ultimul meci din grupă, cel contra Islandei.

România- Islanda 0-0. Mirel Rădoi pleacă?

Mirel Rădoi anunțase că va pleca de la națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein indiferent dacă tricolorii se vor califica sau nu la barajul pentru accederea în grupele Campionatului Mondial 2022 din Qatar.

"Spun acum că sunt 51% şanse să nu mai continui la naţională. Dar o decizie va fi comunicată după, pentru că foarte multe lucruri se pot întâmpla în perioada asta.

Mai avem un meci şi chiar nu vreau să îmi arunc legitimaţia pentru că nici nu o am de foarte mult timp.

Merg sigur la meciul din Liechtenstein, nu glumesc. Acum când jucătorii au cea mai mare nevoie eu ce să fac, să-i abandonez? Am fost împreună doi ani şi acum îi las la greu? Nu. Eu ştiu acum prin ce trec ei şi probabil că meciul din seara asta îi va chinui toată viaţa", a declarat selecţionerul Mirel Rădoi după meciul cu Islanda, citat de digisport.ro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Preliminarii CM 2022 Qatar: România-Armenia 1-0 Tricolorii îi înving pe armeni și trec pe locul 2 în grupa J

Pe parcursul șederii lui la națională, Mirel Rădoi a încercat să implementeze un stil ofensiv, care, din păcate, nu prea i-a ieșit.

Într-o grupă accesibilă România nu se mai află nici măcar la mâna ei pentru obținerea locului 2. Germania, cea mai puternică echipă din grupă, a câștigat detașat grupa J.

"Nu sunt foarte sigur, pare că doar eu gândesc în felul ăsta și nu e corect. Sunt și alți antrenori care gândesc ca mine, ofensiv, sau să dezvolte un joc spectaculos, să vadă progresul jucătorilor.

Deci din punctul ăsta de vedere nu cred că eu aș putea să fiu singurul ales. Dacă se dorea un proiect pe terem lung, cred că și durata contractului era alta. De fiecare dată, dacă noi așteptăm ca un lucru bun să se întâmple ca să putem să mergem pe un proiect, înseamnă că noi nu avem o strategie clară. Și aici nu vreau să dau în FRF, vorbesc în general”, a mai declarat Mirel Rădoi.

Citeste si: Preliminarii CM 2022 Qatar: România- Islanda 0-0 Tricolorii cad pe locul 3 în grupă! Care e singura șansă să mai ajungă la baraj

 

Taguri: