Perioada adolescenței este una extrem de dificilă și părinții, oricât de bine s-ar fi pregătit înainte pentru acest moment, nu sunt gata în totalitate, iar acesta fost și cazul cunoscutei Mirela Rețegan.
Cum a gestionat Mirela Rețegan relația cu fiica ei, Maya
În cadrul emisiunii ”Teo Show”, Maya a recunoscut că mamei sale i-a luat ceva timp pentru a se adapta cu perioada în care ea a fost adolescentă, dar și că lecțiile de care nu a ținut cont, deși i-au fost oferite, le-a înțeles atunci când s-a lovit singură de
„Nu s-a adaptat întotdeauna, dar s-a adaptat foarte repede când a început să se adapteze. Eu sunt de părere că este adevărat, doar că, din fericire, în ultima perioadă, am început să învăț și din eșecurile altora.
Mă ajută foarte mult de fiecare dată când povestesc cu mama despre lucrurile prin care a trecut ea. Mă face să mă simt om atunci când știu că a greșit și ea.
Mama și-a cerut scuze. În prima perioadă, în adolescență, parcă nu prea își cerea scuze întotdeauna, doar că, la un moment dat, i-am spus cât de important este pentru mine și, atunci, a început să facă un efort să spună, nu doar să arate că îi pare rău”, a spus Maya.
Empatia, cea mai mare calitate pe care Maya a luat-o de la mama ei
Părinții reprezintă cel mai bun exemplu pentru copiii lor, iar Maya a preluat cele mai bune lucruri de la mama sa.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
„Cred că empatia. Mama m-a crescut cu foarte multă empatie și a pus ea în mine, în timp ce mă creștea, multă empatie și a pus bunătate”, a mai povestit Maya.
Nici pentru Mirela Rețegan nu a fost ușoară această perioadă, dar a reușit să găsească, aproape de fiecare dată, un numitor comun, care să îi permită să păstreze puternică legătura dintre ea și fiica ei.
„Este perioada de exorcizare a părinților. Ei nu înțeapă, sunt foarte fermi. Noi nu suntem obișnuiți să ne țină cineva piept, noi suntem obișnuiți ca oamenii, în general, să se muleze după noi. Ei îți spun exact ce vor, ce nu vor, ce simt.
A fost foarte greu pentru mine să învăț să gestionez. Aveam momente în care mă apuca plânsul, dar asta se întâmplă în cele mai multe familii, doar că oamenii nu vorbesc onest pentru asta. Părinții se trezesc, pur și simplu, încorsetați în lucrurile pe care le-au învățat din familiile lor și care nu mai funcționează”, a povestit și Mirela.