Mirul protector a lovit din nou? Premierul Ponta a fost salvat de votul parlamentarilor din fata anchetei DNA

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:15

Parlamentarii sunt toti pentru unul cand in joc este soarta premierului.

Social democratii si-au adunat toate fortele si au reusit sa il salveze pe Victor Ponta de inceperea urmaririi penale. Au fost trei ceasuri fericite in cea mai grea zi de marti a presedintelui PSD.

Cata frunza, cata iarba, asa s-au adunat social-democratii in sala de plen. Trebuie sa faca scut in jurul celui mai important om aflat la carma partidului si a Guvernului. Nimeni nu are voie sa lipseasca, doar e in joc soarta premierului.

Victor Ponta paseste increzator, cu o  mica ezitare. Pana la vot e cale lunga. Asa ca premierul sta in banca: se joaca cu telefonul, mai da un sms, vorbeste cu ai sai colegi si il are pe post de sfetnic si pazitor pe Marian Neacsu, omul responsabil cu ordinea si disciplina la vot.

Paza buna trece primejdia rea! Asa si-o spune Marian Neacsu, care face ture pe la bancile colegilor carora le explica atent cum trebuie introduse bilele in urne.

Nici cea mai mai mica greseala nu e permisa. Intre timp, de la tribuna, opozitia nu mai stie ce sa faca doar-doar il da pe mana  procurorilor pe  Victor Ponta.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Discursul lui Victor Ponta ridica Puterea in picioare si anunta, parca, deznodamantul.

In zadar urla liderul PNL despre lupta impotriva coruptiei, este hulit de majoritate care, pana una alta, are votul decisiv.  Mobilizarea si paza PSD-ista au avut efectul garantat al mirului lui Sova si Vosganian: votul din Parlament l-a salvat pe Victor Ponta de urmarirea penala: 231 de deputati au votat 'impotriva' si numai 120 'pentru'.

De la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis afla rezultatul si posteaza imediat un mesaj pe pagina sa de socializare: este dezamagit de vot si ii cere pentru a doua oara demisia lui Victor Ponta.

Dar premierul nu renunta la functia sa...##VIDEO139339##