NASA trimite în spațiu o sondă către asteroidul "Psyche". Misiunea ar trebui să aducă, de asemenea, noi informații despre structura interiorului Pământului. NASA abia a reușit să transporte roci de pe asteroidul Bennu înapoi pe Pământ când va lansa următoarea sondă către unul dintre "mormanele de moloz din spațiu"- așa cum le place să fie numite aceste corpuri cerești. Sonda se numește "Psyche" și este programată să fie lansată astăzi, vineri, la ora 16.19,
Asteroidul "Psyche" reflectă diferit
Sonda poartă numele asteroidului "Psyche". Acesta a atras atenția cercetătorilor de ceva timp, deoarece măsurătorile efectuate de la distanță indică faptul că nu este nicidecum un morman de moloz interplanetar compus în mod vag din fragmente de rocă și praf.
Pe baza reflectivității sale, este foarte probabil ca "Psyche" să nu fie o grămadă poroasă de moloz, ci un corp mai degrabă acoperit cu un conținut foarte ridicat de metal- cel puțin pe jumătatea sa nordică.Datele
Posibil noi informații despre interiorul Pământului
O examinare îndeaproape a lui "Psyche" ar putea nu numai să ajute la clarificarea diferenței geologice dintre nord și sud, dar ar putea duce și la descoperiri despre structura interioară a Pământului care ar fi dificil de obținut în alt mod. Cercetătorii presupun că planetele stâncoase Mercur, Venus, Pământul și Marte au un nucleu metalic, care, însă, este ascuns sub mii de kilometri de straturi stâncoase inaccesibile cercetării în interiorul planetelor. asteroidul metalic "Psyche" ar putea fi acum nucleul rămas din formarea unei planete eșuate- un nucleu planetar care se deplasează gol prin spațiu fără alte straturi stâncoase în jurul său.
Va mai fi nevoie de câțiva ani de zbor înainte ca această ipoteză să poată fi verificată. Sonda va ajunge la asteroidul "Psyche" în 2029 și apoi va orbita în jurul acestuia timp de 21 de luni, cartografiindu-l și examinându-l. Nu se intenționează să preleveze mostre. În schimb, sonda va încerca o altă premieră tehnică în timpul zborului său lung spre "Psyche"- comunicarea cu Pământul prin intermediul unui fascicul laser din adâncul spațiului interplanetar.
Citește și: Pe 14 octombrie are loc eclipsa inelară de soare: Iată tot ce trebuie să știi despre acest fenomen
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Sonda aduce o rocă de asteroid pe Pământ
Citește și: Un nou echipaj a fost lansat pe ISS