Misiune de salvare în Munții Făgăraș: Doi turiști străini au rămas blocați pe stâncile și a fost nevoie de intervenția echipelor Salvamont

Autor: Andrei Costanda

Misiunea de salvare a celor de la Salvamont Sibiu

Sursa: Facebook / Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

Doi turiști străini au fost salvați de echipele Salvamont Sibiu după ce au părăsit traseul marcat și au rămas blocați pe stânci în Munții Făgăraș.

O aventură montană în Munții Făgăraș s-a transformat într-o experiență periculoasă pentru doi turiști străini, care au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor după ce s-au abătut de la traseul marcat. Incidentul a avut loc marți, când echipa Salvamont Sibiu a fost chemată să intervină pentru recuperarea celor doi turiști din zona Bâlea Lac.

Intervenția Salvamont Sibiu

Salvamont Sibiu a anunțat că patrula lor de la Bâlea Lac a fost trimisă imediat în ajutorul turiștilor blocați pe stânci.

„Salvamont Sibiu intervine cu patrula de la Bâlea Lac pentru recuperarea a doi turişti străini care au părăsit marcajul turistic şi au rămas blocaţi pe stânci”, a transmis organizația printr-un comunicat oficial.

Operațiunea de salvare a fost una de succes, cei doi turiști fiind coborâți în siguranță în zona Bâlea Lac. Intervenția a avut loc pe durata nopții și s-a încheiat cu bine, fără incidente suplimentare.

În urma acestui incident, salvamontiștii au reamintit turiștilor importanța respectării traseelor marcate.

Aceștia au explicat că alegerea unui traseu adecvat nivelului de pregătire și posibilităților fizice ale fiecărui membru al grupului este esențială pentru evitarea situațiilor de risc. De asemenea, echipamentul corespunzător nu trebuie să lipsească, având în vedere că condițiile meteorologice la munte sunt extrem de schimbătoare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: O înotătoare a fost eliminată de la Jocurile Olimpice după ce a încălcat o regulă, alături de iubitul ei. Primele declarații despre ce s-a întâmplat, de fapt

Citește și: La ora 18 se va deschide circulația pe ultimii 10 kilometri ai tronsonului A0 București Sud! Șoferii vor putea ajunge fără întreruperi de la București la Ovidiu

Recomandări pentru turiști

Salvamontiștii au oferit câteva recomandări esențiale pentru toți cei care plănuiesc să facă drumeții în munți. În primul rând, turiștii trebuie să se informeze temeinic despre traseul pe care urmează să îl parcurgă și să se asigure că acesta este marcat și potrivit pentru nivelul lor de experiență. În al doilea rând, este crucial să fie echipați corespunzător, cu îmbrăcăminte și echipament adecvat, inclusiv hărți, busole și, în situațiile moderne, dispozitive GPS.

În plus, Salvamont recomandă ca turiștii să fie conștienți de prognozele meteo și să evite drumețiile în condiții nefavorabile. De asemenea, este important să nu se aventureze singuri și să informeze pe cineva de încredere despre traseul și durata aproximativă a drumeției.

Munții Făgăraș, cu peisajele lor spectaculoase și traseele de dificultate variabilă, rămân o destinație populară pentru turiști din întreaga lume. Totuși, frumusețea lor ascunde și pericole pentru cei nepregătiți sau neatenți la marcajele și regulile montane.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!