„Misiunea mea s-a încheiat”. Mesajul postat de Edward Iordănescu după ce FRF a anunțat oficial retragerea sa de la cârma „Generației de Suflet”

Autor: Andrei Costanda

Edward Iordănescu și-a anunțat retragere din poziția de selecționer al naționalei României după parcursul de la EURO 2024

Sursa: Instagram / Echipa națională a României

Selecționerul României, Edward Iordănescu, a decis să se retragă din funcție după ce a condus echipa națională până în optimile EURO 2024.

Edward Iordănescu, care a preluat conducerea echipei naționale în ianuarie 2022, a anunțat că nu își va prelungi contractul cu Federația Română de Fotbal (FRF), care expiră la finalul lunii iulie.

Edward Iordănescu și-a justificat decizia de a părăsi echipa națională

Într-un mesaj emoționant postat pe rețelele sociale, antrenorul de 46 de ani și-a explicat decizia, menționând că dorește să își dedice mai mult timp familiei sale, care l-a sprijinit necondiționat pe parcursul mandatului său.

În mesajul său, Iordănescu a subliniat că a acceptat această misiune cu încredere și dedicare, investind tot ce avea mai bun atât ca om, cât și ca antrenor. El a reușit să construiască o echipă performantă, demnă de tradiția și renumele României, și s-a arătat mândru că a avut ocazia să lucreze alături de jucători cu caracter extraordinar și potențial deosebit.

„Am trăit împreună momente pentru istorie, încărcate cu emoții incredibile.

Am fost fericit și onorat că putem produce fericire pentru milioane de români. Sunt convins că prin sacrificiul acestor băieți minunați am inspirat și vom inspira generații, iar copiii noștri vor crește având modele românești de urmat”
, a scris Iordănescu.

Selecționerul a recunoscut că drumul nu a fost mereu ușor și că a implicat numeroase sacrificii, în special din partea familiei sale. În mesajul său, Iordănescu a reamintit că a promis că echipa se va califica la EURO 2024 și că vor lupta pentru a face românii mândri.

El a subliniat că această misiune a fost îndeplinită, echipa calificându-se neînvinsă în turneul final din Germania și câștigând grupa, înfruntând cu succes echipe precum Belgia, Slovacia și Ucraina.

„La turneul final din Germania, spiritul echipei naționale a unit românii de pretutindeni și a arătat încă o dată chipul adevărat al României, redobândind prin sacrificiu și demnitate respectul întregii lumi”, a mai adăugat antrenorul.

Citește și: Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Citește și: Facturile la energie se măresc de la 1 octombrie! Taxa suplimentară pe care românii vor trebui să o achite

Edward Iordănescu: „Hai, România! Oricând și pentru totdeauna!”

În încheierea mesajului său, Iordănescu a mulțumit echipei FRF pentru sprijinul acordat, menționând că nu a negociat niciodată cu alte echipe pe durata mandatului său.

El a exprimat recunoștință față de președintele FRF, Răzvan Burleanu, pentru colaborarea excelentă și a precizat că plecarea sa nu este motivată de bani.

„Nu am venit la echipa națională pentru bani. Nu plec de la echipa națională pentru bani. Am ales drumul foarte greu în momentul poate cel mai greu. Iar acum trebuie să aleg drumul firesc după ce am încheiat împreună un parcurs fericit”, a explicat Iordănescu.

Antrenorul a reafirmat că cea mai mare onoare pentru el a fost să antreneze echipa națională și să reprezinte România și românii. El a încheiat mesajul cu un îndemn pentru suporteri: „Hai, România! Oricând și pentru totdeauna!”.

În timpul mandatului său, Edward Iordănescu a înregistrat un palmares de 28 de meciuri, cu 10 victorii, 10 remize și 8 înfrângeri. Sub conducerea sa, echipa națională a reușit performanțe notabile, culminând cu calificarea și evoluția remarcabilă la EURO 2024.

FRF a anunțat că respectă decizia lui Iordănescu de a face o pauză și îi mulțumește pentru dedicarea și rezultatele obținute, exprimându-și convingerea că antrenorul va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc în viitor.

„Ca urmare a discuţiilor avute, Federaţia Română de Fotbal anunţă că înţelege şi respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză. În acelaşi timp, îi mulţumeşte acestuia pentru munca depusă, pentru dedicarea sa în această perioadă plină de provocări şi pentru rezultatele obţinute la Echipa Naţională şi îi urează mult succes în viitoarele sale proiecte, având convingerea că Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc şi în viitor”, anunţă FRF.ro.

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul