MISTERELE disparitiei adolescentei olimpice! De ce se cearta autoritatile

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 12 oct 2020, 15:35

Olimpica disparuta s-a intors acasa, mama si tatal ei sunt fericiti, dar autoritatile inca se cearta.

Cine a gasit-o pe fata si, mai ales, cine va raspunde pentru clipele de cosmar prin care au trecut bietii parinti?
Adolescenta de 15 ani a ramas astazi acasa, alaturi de parintii ei! Dupa cele 4 zile de pelerinaj cu politia pe urme, tanara are nevoie de timp ca sa-si revina. Din fericire, toata lumea incearca sa-i inteleaga problemele.

„Este o caracteristica a acestei varste de a nu-si gasi locul, nici dimensiunea.

Ai nevoie sa te lamuresti.”, explica psihologii.

Cazul fetei disparute a prilejuit, insa, o apriga disputa intre CFR si Politia Romana. Ambele institutii sustin ca meritul le apartine.
„Seful de tren, angajatul CFR Calatori a identificat-o!”, afirma purtatorul de cuvant pentru CFR, Alina Predescu. Dar seful Politiei Romane o contrazice: „Seful de tren nu a avut niciun fel de participare la aceasta activitate! ”.

Sambata, la 17 si 15 minute, seful trenului international Moscova-Bucuresti a sunat la 112 si a anuntat ca adolescenta disparuta se afla intr-unul din vagoane.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cine a gasit-o si cum era imbracata sunt chestiuni asupra carora autoritatile nu cad de acord si pace!
Intre timp, misterul celor cateva zile in care tanara a lipsit de acasa incepe sa se risipeasca.

Staretul manastirii Sihastria Raraului recunoaste ca tanara a stat o noapte intr-una dintre chilii: „ a fost la spovedit vineri seara, pe la 8-9, si a stat pe hol putin cu alti solicitanti, cu alti oameni. ”. Fata ar fi trecut pe la mai multe manastiri din nordul Moldovei, insa, doar staretul Ion Neagoe spune ca a vazut-o. „A facut o spovedanie generala. A spus ca ar dori sa mearga la o manastire sa ii slujeasca lui Dumnezeu.

Cand a fost intrebat de politisti daca fata disparuta a ajuns la manastire, staretul a negat acest lucru. A explicat situatia in fata reporterilor Kanal D: „a zis ca a venit cu nu stiu ce masina din Bucuresti,  ca trenul vine dimineata. Pe la 12-1, a venit si politia, dar ea a venit dupa ce a venit politia, eu nu am stiut ca e persoana cautata, ca nici nu ma intereseaza!”.


Parintele-staret spune, insa, ca a convins-o pe fata sa se intoarca acasa.

Pentru a putea continua audierile, procurorii au deschis un dosar penal pentru lipsire de liberate. Nimeni nu a fost, insa, invinuit pana in acest moment. Pana cand vor lamuri situatia elevei, politistii au pe cap alte 25 de cazuri de disparitii. Minori despre care nu se stie nimic de multa vreme. „ Pentru fiecare situatie de disparitie, se actioneaza conform procedurii, si a fost actionat si in acest caz conform procedurii.”

, afirma seful Politiei Romane.
Asa sa fie oare?

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.