Misterul rochiei purtate de Kate Middleton la încoronarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Care este semnificația ascunsă

Webeditor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 mai 2023, 18:44

Misterul rochiei purtate de Kate Middleton la încoronarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Care este semnificația ascunsă

Sursa: Profimedia

Prințesa de Wales s-a prezentat într-o ținută impresionantă marca Alexander McQueen, alături de Prințul William, la încoronarea Regelui Charles al III-lea.

La sosirea sa în Londra în dimineața ceremoniei de Încoronare a Regelui Charles al III-lea și a Camillei, Kate Middleton, în vârstă de 41 de ani, a atras atenția tuturor datorită rochiei impresionante din crepon de mătase ivoire pe care a purtat-o, decorată cu broderii și fir de argint, dar și cu o mantie a Ordinului Regal Victorian peste roba sa elegantă de culoare fildeș. 

Misterul rochiei purtate de Kate Middleton la încoronarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii

Kate Middleton a ales-o pe Sarah Burton drept designer pentru rochia ei de mireasă, iar cele patru flori simbolice ale națiunilor (n.r.: trandafir englezesc, ciulin scoțian, narcisa galeză și trifoiul irlandez) au fost brodate cu migală. 

Citește și: Cât a costat rochia purtată de Kate Middleton la repetițiile pentru încoronarea regelui Charles al III-lea. Suma este de ordinul sutelor de dolari

Rochia pe care Kate Middleton a purtat-o pentru poza oficială de încoronare nu este aceeași rochie pe care a purtat-o la ceremonia de încoronare propriu-zisă. 

Rochia pe care Prințesa de Wales a purtat-o în timpul ceremoniei a avut un decolteu înalt. Cea din fotografie avea un decolteu în formă de V. 

Prințesa a purtat o copie a rochiei pe care Alexander McQueen o făcuse anterior pentru ea, în culoarea negru.

Citește și: Momentele cheie de la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce a spus acesta despre Harry și Meghan după ce a avut loc încoronarea?

Ca și în ținuta anterioară, a purtat eșarfa regală și două omagii aduse Reginei Elisabeta: broșa cu portretul regretatei Regine și colierul Festoon, care a aparținut anterior Reginei Elisabeta a II-a.

Evident, nu puteau lipsi tiara realizată de Alexander McQueen și cerceii prințesei Diana.

Kate Middleton, omagiu pentru prințesa Diana

Kate a adus și un omagiu Prințesei Diana, purtând un set de cercei cu perle și diamante care-i aparțineau regretatei. Bijuteria i-a fost oferită Dianei înainte de nunta cu Prințul Charles din 1981. Cerceii au mai fost purtați de Kate Middleton și la ceremonia BAFTA din 2019.

Kate Middleton a intrat în interiorul Catedralei Westminster împreună cu William și doi dintre copii, Charlotte și Louis.