Misterul se adanceste in jurul romanului rapit in Burkina Faso. Acesta era un apropiat al controversatului afacerist Frank Timis

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 aug 2021, 15:35

Nu se mai stie nimic despre soarta romanului rapit sambata în Burkina Fasso. In ciuda eforturilor facute de diplomatii romani, ostaticul este si acum în mainile rapitorilor.

Iulian Ghergut se ocupa de paza unei mine din Burkina Faso, detinuta de omul de afaceri Frank Timis. Romanul a luat calea strainatatii in urma cu 15 ani. Vecinii spun ca a lucrat in mai multe tari, dar se intoarcea de fiecare data acasa.

Pasii l-au purtat pana in indepartata Africa. Se pare ca romanul ar fi avut legaturi si cu Legiunea Straina si tocmai de aceea ar fi fost ales de Frank Timis sa asigure securitatea minei pe care acesta  o detinea in regiunea Tambao.

Sambata, in timpul unei operatiuni de patrulare, convoiul de securitate pe care il conducea a fost atacat.

Din fericire, se pare ca rapitorii nu l-au ranit in timpul atacului. L-au luat prizonier si l-au dus in Mali, dupa care au distrus cu totul mina controlata de investitorul de origine romana.

Celula de criza de la Ministerul Afacerilor Externe le-a adus la Bucuresti pe rudele lui Iulian Ghergut, inclusiv pe sotia acestuia.

Autoritatile de la Bucuresti sunt intr-o legatura  permanenta cu oficialitatile din Mali si Burkina Faso, dar pana acum rapitorii nu au cerut vreo rascumparare si nici nu si-au anuntat revendicarile.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Frank Timis

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.