Misterul STATUII vechi de 5000 de ani care SE MISCA SINGURA intr-un muzeu a fost dezlegat VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 12 nov 2020, 09:50

O statuie a unui faraon egiptean, veche de peste 5000 de ani, le-a dat batai de cap oamenilor de stiinta.

Statuia lui Neb-Senu este gazduita intr-un muzeu din Manchester, Anglia. Pesronalul a obeservat cu disperare ca statuia se intoarce cu spatele la vitrina. „Intr-o zi, am observat ca statuia s-a intors cu spatele ”, a declarat Campbell Price, curatorul muzeului, pentru ziarul Manchester Evening News. „ Mi s-a parut foarte ciudat, pentru ca statuia se gaseste intr-o vitrina, iar eu sunt singura persoana care are cheia ”, a mai spus Price.


Am intors-o la loc, dar in ziua urmatoare statuia s-a intors din nou ”, a spus Price. „ Am decis sa instalam o camera video care a realizat o filmare timelapse, si desi nu se poate observa cu ochiul liber, filmarea arata clar cum se roteste ”, a explicat reprezentantul muzeului.

Potrivit descopera.ro, statuia care masoară 25 de centimetri in inaltime a fost achizitionata de muzeu in 1933.
Filmarea arata cum statuia se intoarce in sensul invers acelor de ceasornic in timpul zilei, insa totodata ramane nemiscata in timpul noptii.

Faptul ca miscarea are loc doar in timpul zilei l-a facut pe fizicianul britanic Brian Cox sa creada ca deplasarea statuii se datorează vibratiei create de pasii vizitatorilor. „ Brian crede ca este vorba despre «frictiune diferentiala», fenomen ce apare deoarece doua suprafete, piatra statuii si sticla pe care este situate, vibreaza subtil, facand ca statuia sa se invarta ”, a declarat Price.


Statuia care se misca a iscat numeroase controverse pe internet. Scepticii nu cred explicatiile stiintifice ale fizicianului si sustin ca statuia se intoarce pentru ca vizitatori sa citeasca inscriptia de pe spatele ei prin care se cer ofrande.


 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.