Mitul dietelor de detoxifiere, desfiintat de cercetatori: “O pierdere de timp si de bani”

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 23 aug 2021, 09:45

Dietele de detoxifiere au atras multi adepti atat in randul persoanelor obisnuite, cat mai ales in randul vedetelor.

Ce spun, insa, specialistii despre aceste diete care promit pe langa pierderea in greutate, reintinerirea si curatarea organismului de toate toxinele? Ei bine, se pare ca pentru a te detoxifia ai nevoie de doua lucruri simple si la indemana oricui: un pahar cu apa si un somn bun, de opt ore pe noapte.

Cum asa? Specialistii explica:" Corpul nostru este perfect capabil de a se proteja singur si de a se curata de toxine".



Conceptul dieta de detoxifiere este mai degraba o strategie de marketing, un concept pentru necunoscatori. In loc sa apeleze la diete vegane sau sucuri de legume si fructe, cei care doresc o detoxifiere corecta a organismului pot bea multa apa. Apa este elementul esenial cand vine vorba de inlaturarea toxinelor.

Intestinele au grija sa inlature din organism orice substanta considerata toxica sau periculoasa, printr-un tranzit normal al tubului digestiv.
Acelasi lucru il face ficatul, dar si rinichii care curata in permanenta sangele. Organismul nostru este o masinarie geniala! Nicio dieta minune nu va fi niciodata capabila sa preia sau sa substituie aceste functii vitale, perfect normale intr-un organism sanatos.

" Nu mai aruncati banii aiurea", au concluzionat specialistii. Beti un pahar cu apa inainte culcare! Va curata organismul de eventualele toxine.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri: