Cazul a dus la reținerea proprietarului localului, în vârstă de 56 de ani, împreună cu doi dintre angajații săi, sub suspiciunea de omor prin neglijență, conform publicației Kathimerini.
Poliția încearcă să descopere cauza morții românului
La începutul anchetei, deținătorul restaurantului a declarat că l-a găsit pe bărbatul fără adăpost în fața localului. Totuși, ulterior, acesta a revenit asupra afirmațiilor, precizând că victima ar fi căzut pe scări în interiorul unității.
Poliția a demarat o investigație pentru a stabili dacă moartea românului a fost cauzată de un accident sau dacă a fost victima unei agresiuni. Echipele de intervenție medicală ale E.K.A.B. au ajuns ulterior la fața locului, transportând trupul neînsuflețit la Spitalul Evangelismos.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Proprietarul restaurantului a susținut inițial că nu cunoștea circumstanțele incidentului, afirmând că victima a fost găsită pe trotuar. Cu toate acestea, în fața anchetatorilor, declarațiile sale au suferit modificări. Conform informațiilor oferite de site-ul News247.gr, victima ar fi intrat în restaurant pentru a merge la toaletă, moment în care s-a prăbușit la subsol.
Ce ipoteze iau în calcul anchetatorii
Autoritățile iau în calcul ipoteza că, de teamă să nu aibă probleme legale, cei trei au scos victima din local și au șters urmele de sânge de pe podea. Acest gest suspect a amplificat bănuielile anchetatorilor, ceea ce a condus la reținerea proprietarului și a celor doi angajați, originari din Siria.
Indivizii au fost prezentați în fața unui judecător de instrucție pentru audieri. Deși inițial au fost acuzați de omor prin neglijență, ancheta continuă pentru a stabili cu exactitate responsabilitatea acestora în decesul românului.
După audieri, cei trei au fost eliberați, fără impunerea unor restricții suplimentare. Autoritățile grecești analizează în continuare probele pentru a stabili dacă incidentul a fost un tragic accident sau rezultatul unei acțiuni deliberate.