Moartea pasagerilor de pe Titan, confirmată de Garda de Coastă și de OceanGate. Rămășițele găsite sunt ale submersibilui

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 iun 2023, 23:16

Căutarea și salvarea celor cinci persoane pierdute în Oceanul Atlantic, în submersibilul Titan, a intrat în faza critică

Sursa: oceangate expeditions via fox 13 seattle

În doar câteva ore, cele cinci persoane, care se îndreptau spre epava Titanicului, vor rămâne complet fără aer. De duminică, 18 iunie, sunt căutate fără încetare, după ce submarinul Titan nu a mai putut fi contactat.

Căutarea și salvarea celor cinci persoane pierdute în Oceanul Atlantic, în submersibilul Titan, a intrat în faza critică. În doar câteva ore, acestea vor române fără aer, iar salvarea lor, conform declarațiilor mai multor persoane avizate, este aproape imposibilă.

UPDATE 22:32  - Locul în care a avut loc tragedia ar fi la o distanță de 487 de metri față de partea din față a Titanicului.

În acea zonă nu există rămășițe ale epavei.

UPDATE 22:23  - Oficialul de la Garda de Coastă a SUA a mai spus că cel mai probabil nu vor reuși să recupereze trupurile celor cinci pasageri.

UPDATE 22:19  - Garda de Coastă a SUA a declarat că sonarele nu au detectat niciun „eveniment catastrofic” în apă, în timpul celor 72 de ore de căutări.

Un oficial a adăugat că este încă prea devreme pentru a ști când a avut loc implozia, mai notează sursa citată.

UPDATE 22:02  - Garda de Coastă a confirmat, într-o conferință, atât faptul că rămășițele găsite sunt ale submersibilului, cât și moartea pasagerilor, potrivit stirileprotv.ro

Update 20:30:   David Mearns, prieten cu doi dintre pasagerii de la bordul Titan și care face parte dintr-un grup de WhatsApp unde sunt și membrii ai The Explorers Club, a declarat pentru Sky News că directorul acestuia a spus: “Este vorba de cadrul de

susținere și de capacul din spate al submersibilului”. 

Încă nu s-a găsit întregul submersibil, ci doar părți din el și că cel mai probabil acesta s-a fragmentat, potrivit biziday.ro.

Persoanele pierdut în Oceanul Atlantic vor rămâne fără aer în doar câteva ore

Rezervele de oxigen din submarin mai ajung pentru aproximativ trei ore, timp în care, echipele de salvare încearcă să identifice locul în care submersibilul se află și scoată la suprafață cele cinci persoane.

Paza de Coastă a Statelor Unite a anunțat că operațiunile de căutare continuă în zona în care mai multe zgomote au fost înregistrate de dispozitivele sonar, relatează news.sky.com.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Dacă nu vor fi scoase la suprafață la timp, după ce oxigenul se va termina, acumularea de dioxid de carbon și frigul vor acționa asemenea unui sedativ.

Deoarece nu au fost găsiți și nimeni nu poate lua legătura cu pasagerii, nu se știe în ce stare se află.

Cu toate acestea, Dr. Ken Ledez, expert în medicină hiperbară la Universitatea Memorian din St John's, Newfoundland, a declarat pentru BBC News că, în funcție de condiții, unele persoane chiar ar putea să trăiască mai mult decât să așteaptă.

Citește și: Misiune de salvare în Oceanul Atlantic! Un submarin plin cu turiști, care se îndrepta spre epavele Titanicului, a dispărut

„Depinde de cât de frig le este și de cât de eficienți sunt în conservarea oxigenului. Depinde de cât de frig le este și de cât de eficient sunt în conservarea oxigenului”, a spus acesta.

Soția șefului OceanGate este stră-strănepoata a doi pasageri de pe Titanic

Soția lui Stockton Rush, șeful OceanGate, este stră-strănepoata a doi dintre cei mai bogați pasageri de pe vasul Titanic. Wendy Rush chiar a văzut epava Titanicului, de trei ori, în urma expedițiilor la care a luat parte.

Isidor și Ida Straus și-au pierdut viața în anul 1912, atunci când Titanicul s-a scufundat. Aceștia au călătorit la clasa întâi și, conform supraviețuitorilor, Isidor nu a vrut să se urce în nicio barcă de salvare, pentru ca femeile și copiii să poată pleca de pe navă.

De asemenea, soția lui, Ida, nu a vrut să plece fără soțul ei și, în timp ce nava se scufunda, au fost văzuți îmbrățișându-se. Conform arhivelor New York Times, cadavrul lui Isidor a fost recuperat după aproximativ două săptămâni, în timp ce cel al Idei nu a fost găsit niciodată.

Citește și: Triunghiul Bermudelor- explicația fenomenului și localizarea pe hartă

Stockton Rush, soțul rudei supraviețuitorilor, se află și el în submersibilul pierdut în Oceanul Atlantic, informația fiind confirmată chiar de către OceanGate. Pe internet, Stockton Rush, findatorul și directorul executiv al OceanGate Expeditions, apare într-o filmare în care recunoaște că  „a încălcat niște reguli” pentru a putea construi submersibilul pierdut.