Moaștele acestui Sfânt au o temperatură constantă de 36,6 grade Celsius, iar unghiile și părul îi cresc! Oamenii de știință nu au reușit să găsească explicații

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 oct 2024, 15:12

Sfântul Spiridon

Sursa: ziarullumina.ro

Moaștele Sfântului Spiridon se află într-o biserică din insula Corfu, iar oamenii povestesc diferite minuni și întâmplări ciudate ce au loc.

Moaștele Sfântului Spiridon se află într-o biserică din insula Corfu, fiind considerat din acest motiv „ocrotitorul orașului", iar credincioșii au dezvăluit o serie de întâmplări neobișnuite ce au avut loc pe parcursul anilor. Minunile pe care le povestesc creștinii au fost analizate de oamenii de știință, însă nu s-au găsit explicații pentru ceea ce se întâmplă la moaștele Sfântului Spiridon.

Minunile descoperite la moaștele Sfântului Spiridon

Pe parcursul anilor au apărut mai multe întâmplări neobișnuite la moaștele Sfântului Spiridon, considerate minuni de către credincioși. Anual, preoții sunt nevoiți să îi așeze în picioarele sfântului o pereche nouă de papuci, deoarece se poate observa uzura acestora, fiind vizibile urme de iarbă și praf. Se crede că Sfântul Spiridon părăsește biserica din Corfu și pleacă în ajutorul persoanelor ce rostesc rugăciunea acestuia. Și hainele sfântului sunt schimbate la fiecare șase luni, deoarece acestea devin tot mai uzate.

Citește și: Se spală azi, 12 decembrie 2023, de Sf. Spiridon? Calendar ortodox

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Cu cât se modifică alocațiile de la 1 ianuarie 2025

De altfel, trupul Sfântului Spiridon are o temperatură constantă de 36,6 grade Celsius, iar unghiile și părul acestuia cresc constant. Persoana care se ocupă de racla în care se află moaștele Sfântului Spiridon a povestit cum au existat situații în care cheia raclei nu puteau să deschidă racla unde se aflau moaștele, semn ce le arăta preoților că Sfântul Spiridon nu se află în raclă, ci se plimbă pe insulă. 

Clericii şi credincioşii povestesc cum au existat perioade scurte de timp în care trupul Sfântului Spiridon nu se afla în raclă, iar atunci când acesta revenea, trupul său este cald şi prăfuit, potrivit ziarullumina.ro.

Rugăciunea pe care o citesc credincioșii către Sfântul Spiridon

Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarhe Spiridoane, deși nu avem nici vrednicie și nici pricepere pentru a ne ruga ție cu potrivite cuvinte, totuși venim la tine, sfinte, și mărturisindu-ne multele păcate săvârșite, ne rugăm ție cu smerenie: întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a

lungul vieții ai săvârșit atâtea minuni, și binecuvântează-ne pe noi toți, cei care venim la tine cu credință!


Nădejde a celor care și-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiți, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite și, cu obișnuita ta bunătate și iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.
Învrednicește-ne și pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtășim de bunătățile sufletești și trupești făgăduite adevăraților credincioși.

Dăruiește-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viața aceasta și, mai ales, pentru cea viitoare. Amin!