Mobila pentru sufragerie: 5 piese originale

Author: Oana Iosif

Pentru persoanele cărora le place să aibă mici piese de istorie în jurul lor, piesele de mobilier antice sau atemporale sunt o prioritate.

Arhitecții de renume mondial au experimentat ideea de piese de mobilier minimaliste și atemporale de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Cele mai multe modele inovatoare au venit din inima unei Europe lovite de război. Era necesitatea de a folosi cât mai puține resurse posibil.

Rezultatul pe care îl avem astăzi este o colecție clasică de piese iconice de mobilier și decor, care se pot amesteca cu orice temă de design interior. Aceste piese de mobilier cu aspect profesional și simplist adăugă cu siguranță rafinament în orice cameră, dar fără a fura lumina reflectoarelor pentru ele însele.

1. Canapea vintage

Să începem cu o capodoperă clasică din sufragerie. Canapeaua Chesterfield a fost una dintre cele mai frumoase colecții de mobilier din gospodăriile regale din Anglia încă din secolul al XVIII-lea. Această canapea simplă este orice altceva decât obișnuită, cu piele lustruită care o face să arate mai luxos decât se credea inițial.

Chiar dacă această piesă de mobilier este istorică, nu s-a demodat încă. Cu noi invenții în domeniul confecționării mobilierului, pielea a fost înlocuită cu alte țesături și lenjerii de pat de lux. Tufurile cu nasturi, cotierele curbate și pernele confortabile rămân aceleași. O canapea vintage va garanta cu siguranță orice cameră, indiferent de tema pe care o urmează, cu culori îndrăznețe, rafinament și lux.

Canapeaua vintage este pentru iubitorii de rafinament, cu gust pentru mobilierul de epocă și cu ochi pentru stilul clasic. Fie că locuiești într-o casă interbelică, cu stucături elegante și pereți înalți, fie că nu, o canapea vintage din piele poate fi fix elementul-cheie de care aveai nevoie pentru a-ti mobila livingul.

2.     Scaune laterale sculptate provinciale franceze

Chiar din palatele maiestuoase ale regelui Ludovic al XVI-lea, aceste fotolii clasice franceze sunt cunoscute ca fiind la modă peren. Francezii nu și-au reținut niciodată pasiunea pentru lux, văzută în mod vizibil prin decorul și stilul lor de viață. Aceste scaune din lemn sculptate frumos sunt una dintre cele mai artistice piese de mobilier realizate vreodată.

Scaunele laterale provinciale au rotunjiri treptate, nimic ascuțit sau brusc, evidențiind sculpturile elegante din lemn. Pernele florale din in în culori de peisaj dezactivate îi adaugă o perspectivă naturală. Adăugarea unei măsuțe simple la această pereche va face camera să arate mai confortabilă. Prin urmare, dacă cauți ceva de lux, dar nu tare, aceste scaune sunt o alegere bună.

3.      Oglinda Louis

Aceste oglinzi tradiționale sunt un alt tip de mobilier regal și atemporal din istoria Franței. Oglinda Louis, cunoscută și sub numele de Oglinda franceză, a fost numită după același monarh numit mai sus, regele Ludovic al XVI-lea. Această oglindă este disponibilă în diferite forme și dimensiuni, cu diferite tipuri de finisare pentru a se potrivi cu designul dorit.

Deși aceste oglinzi sunt concepute pentru a se potrivi decorului tradițional al camerei franceze, ele pot fi asortate destul de bine cu temele interioare moderne și contemporane. Curbele blânde și laturile drepte se accentuează reciproc. Ramele metalice sculptate vor adăuga cu siguranță o notă elegantă camerei tale.

4.     Ceas Longcase

Ceasul Longcase, cel mai frecvent cunoscut sub numele de The Grandfather Clock, a fost întotdeauna o piesă de mobilier de intrigă și valoare istorică. Cadranul mare vizibil, pendulul metalic, cadrul din lemn sculptat delicat al ceasului și acuratețea cronometrării acestuia au fost principalele motive pentru care sunt încă populare.

Ceasurile Longcase pot ascunde un colț ciudat sau un perete gol în cazul în care acestea nu atrag toate lumina reflectoarelor fiind în același timp extrem de vizibile. Versatilitatea designului acestor ceasuri face mai ușoară asocierea lor cu orice fel de decor, fie el modern sau tradițional. Deci, un ceas care este atemporal are cel mai mult sens, nu-i așa?

5.  Masă lalea

Această masă de designer a fost o tendință pentru mobilierul modern. Eero Saarinen a creat-o în anii 1950, ca o soluție fără probleme pentru mesele mari, cu suporturi multiple. Masa sa circulară bine echilibrată a stabilit acum un reper pentru mobilierul futurist.

„Elegant” ar putea fi singurul cuvânt care descrie Masa lalelelor. Piedestalul central subtil curbat al mesei îl face să pară atrăgător. Blatul din piatră sau lemn stratificat conferă o textură minimă unui design simplu. Colecția a introdus forma ovală și măsuțele de cafea concepute în mod similar.