Mobilierul ideal pentru baia minimalistă: Cum să obții un aspect simplu și elegant

Author: Oana Picerea

Pentru a obține un stil minimalist în baie și a te bucura din plin de funcționalitatea acesteia trebuie să ții cont de câteva detalii de bază, și anume:

 

  • Optează pentru un design minimalist, cu obiecte esențiale, pentru o baie eficientă și ușor de întreținut.
  • Alege obiecte sanitare și mobilier care se integrează armonios și oferă o experiență plăcută.
  • Adaugă plante care aduc viață și prospețime spațiului, creând o atmosferă relaxantă.
  • Motivele florale de pe gresie și faianță aduc o notă delicată și elegantă, completând stilul minimalist.

Care sunt regulile de bază ale unui stil minimalist ?

Regula de aur a minimalismului în baie este, eliminarea surplusului și păstrarea esențialului.

Amenajarea unei băi în stil minimalist permite crearea unui spațiu deschis și aerisit, chiar și în încăperi cu dimensiuni reduse. O altă regulă constă în integrarea elementelor versatile care pot fi combinate pentru a maximiza utilitatea spațiului. De asemenea, optarea pentru soluții precum un vas de WC încastrat, contribuie la senzația de spațialitate.

Un alt aspect esențial este crearea unui aspect cât mai luminos, folosind lumina naturală, prin intermediul unor ferestre mari, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se apelează la montarea oglinzilor de mari dimensiuni.

Culorile neutre oferă o senzație de calm și de liniște, de aceea vă puteți juca cu acestea apelând la creativitatea proprie. Aveți grijă să obțineți o armonie cromatică superioară folosind combinații de alb cu  gri, bej sau crem.

Sfaturi practice în amenajarea unei băi în stil minimalist

1. Folosește obiecte sanitare suspendate

Obiectele sanitare suspendate sunt preferate în locul modelelor clasice pentru a câștiga mai mult spațiu. Acestea sunt ancorate în perete și au un aspect estetic superior. De asemenea, o coloana de dus aparenta oferă un mare plus în acest context.

2. Înlocuiește cada cu dușul

Stilul minimalist impune folosirea unei cabine de duș pentru că ocupă mai puțin spațiu și este la fel de utilă. Cabina de duș trebuie să aibă un design cât mai simplu pentru a crea ideea de luminozitate. În acest sens, o baterie de baie cu duș adaugă un plus de valoare estetică dar și o extra utilitate.

3. Folosește mobilier multifuncțional

Mobilierul în stil minimalist include piese multifuncționale care au dimensiuni reduse și nu încarcă spațiul din punct de vedere vizual. De asemenea, liniile simple și curate oferă o estetică modernă și rafinată.