Model independent sau la studio? Cum atingi succesul financiar in videochat

Author: B.M.

Model independent sau in studio? Aceasta este una dintre intrebarile al carei raspuns probabil ca il cauti si tu, daca vrei sa incepi sa lucrezi in domeniul videochatului.

Flexibilitatea este principalul criteriu care defineste cea mai controversata nisa de activitate din lume, asadar, oricare ar fi alegerea ta, vei beneficia de un program preferential. Decizia devine, insa, si mai dificil de luat, atunci cand luam in calcul miza unui job in videochat si anume incasarile tale ca model. Deci, care dintre variante iti aduce succesul financiar ca model online? 

Acasa sau la studio - care este alegerea care te imbogateste? 

Videochatul este o activitate care se poate desfasura acasa - fie pe cont propriu, fie in colaborare cu un studio de videochat -  sau in cadrul unui studio. Desi prima optiune pare si cea mai avantajoasa, lucrurile nu stau chiar asa in realitate, spun modelele de top. Din contra, majoritatea dintre cele care au performat in aceasta nisa spun ca a colabora cu un studio profesional este un atu deloc de neglijat. 

Printre principalele facilitati pe care ti le pun la dispozitie studiourile de videochat se numara si urmatoarele:

Echipament tehnic de ultima generatie; 

Conexiune rapida la internet;

Consiliere si training de specialitate;

Decor profesional; 

Acces la cele mai bune platforme de streaming;

Promovare gratuita pe platformele de videochat;

Confidentialitate si intimitate;

Personal specializat pentru curatenie;

Make-up si hairstyling profesional gratuit;

Tinute gratuite.

Acestea sunt cateva dintre beneficiile oferite de majoritatea studiourilor de videochat profesionale, care iti creeaza conditiile optime de lucru pentru a face performanta. Fiecare dintre elementele enumerate in lista de mai sus contribuie la realizarea unor incasari mai mari. Ca sa-ti faci o idee, afla cat se castiga din videochat la un studio din inima capitalei. Asadar, un studio de videochat te ajuta atat pe partea logistica, asigurandu-ti echipamentele, look-ul si decorul necesar pentru a capta atentia membrilor si, foarte important, iti garanteaza intimitate si confidentialitate. 

Ce responsabilitati ai daca faci videochat de acasa? 

Este adevarat, atunci cand faci videochat de acasa, nu esti constrans sa respecti un program de lucru si nici sa te deplasezi pana la studio. Pe de alta parte, trebuie sa iei in calcul si dezavantajele care vin la pachet cu aceasta decizie. Iata care sunt responsabilitatile care iti revin daca optezi pentru aceasta varianta:

Vei suporta cheltuielile locative, precum si costurile echipamentelor;

Nu vei avea destula intimitate, mai ales daca nu locuiesti singura; 

Iti vei plati contributiile sociale, facturile aferente incasarilor lunare, precum si comisioanele de retragere;

Va trebui sa te ocupi de promovarea imaginii tale pe site-urile de videochat.

Pe langa toate acestea, de departe cel mai mare dezavantaj pe care il ai atunci cand esti model independent este ca nu vei ajunge niciodata la performanta financiara. Cel mai probabil, programul tau va varia foarte mult, deoarece vei avea in jurul tau tot felul de tentatii. In plus, daca nu vrei sa dezvalui acest lucru familiei sau iubitului tau, va trebui sa te ascunzi mereu si sa lucrezi doar atunci cand ei nu sunt acasa. Asadar, aceasta varianta nu iti va aduce castiguri fabuloase. 

Este alegerea ta daca vrei sa fii model independent sau daca vrei sa colaborezi cu un studio. Totusi, ia in calcul faptul ca optiunea ta iti poate influenta incasarile. 

 


În cadrul emisiunii ”Follow us”, make-up artistul Mirela Vescan a discutat despre noile tendințe în machiaj pentru anul următor, oferind perspective interesante despre direcția în care se îndreaptă industria de frumusețe.