Moderna și Merck vor crea primul vaccin împotriva cancerului de piele. Cele două dezvoltă vaccinul încă din anul 2016

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 13 oct 2022, 10:30

Moderna și Merck vor crea primul vaccin împotriva cancerului de piele. Cele două dezvoltă vaccinul încă din anul 2016

Sursa: Istock

Două companii din America, Moderna și Merck, vor crea primul vaccin împotriva cancerului de piele. Cele două dezvoltă acest ser încă de acum șase ani, iar anunțul a fost făcut miercuri, 12 octombrie.

Moderna și Merck vor dezvolta și vor comercializa primul vaccin împotriva cancerului de piele, un vaccin cu ARN mesager care, în momentul de față, se află în faza de testare. Acesta va fi administrat împreună cu un medicament oncologic în cazul pacienților care au un risc sporit de a dezvolta boala.

Moderna și Merck vor crea primul vaccin împotriva cancerului de piele

Conform acordului dintre cele două mari companii, Moderna va primi de la Merck suma de 250 de milioane de dolari, pentru ca demersurile să continue, înainte ca vaccinul împotriva cancerului de piele să ajungă pe piață.

Moderna, una dintre primele companii care a inventat vaccinul împotriva COVID-19, susține că tehnologia care a dus la dezvoltarea acelui ser poate ajuta și la crearea unui ser destinat cancerului de piele și nu numai.

Citeste si: Un medic ginecolog de la Maternitatea Polizu a aruncat un copil născut prematur la gunoi. Parchetul susține că acesta a refuzat să acorde unei fete îngrijirile necesare

La finalul anului 2022, este așteptat un rezultat cu privire la vaccinul Moderna cu ARN mesager care este administrat în paralel cu medicamentul oncologic Keytruda, la pacienții ce au dezvoltat un risc mare de melanom, conform cnbc.com.

Moderna și Merck vor crea primul vaccin împotriva cancerului de piele. Cele două dezvoltă vaccinul încă din anul 2016
[Sursa: Istock]

Cercetătorii italieni susțin că ar fi descoperit un vaccin „promițător” în lupta împotriva cancerului

Un grup de cercetători din India susține că a descoperit un vaccin împotriva cancerului ce poate să declanșeze răspunsuri ale sistemului imunitar la tumori.

Mai mult decât atât, acesta ar putea să sporească eficiența medicamentelor folosite în imunoterepaie, conform Agerpres, relatează 123hindinews.com.

Potrivit cercetătorilor în domeniul mecanismelor imuno-reglare de la Armenise-Harvard din cadrul Institutului italian de medicină genomică, vaccinul utilizează un virus ce poate antrena sistemul imunitar în recunoașterea celulelor canceroase.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

„Cred că tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost clar dovedită și că datele obținute în primele studii clinice sunt foarte promițătoare.

Există acum o posibilitate concretă de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer", a declarat Luigia Pace, șefa laboratorului Armenise-Harvard.

Citeste si: Cine este Roxana Alexandra, tânăra studentă care a murit de cancer. Aceasta se lupta cu boala de mai multă vreme, iar o profesoară cere ajutorul ministrului Educației

În cazul a 12 pacienți care sufereau de un subtip de cancer de colon, aflați în metastază, în combinație cu un medicament ce este utilizat în imunoterapie, vaccinul s-a dovedit a fi eficient.

Cercetările au fost realizate în colaborare cu Nouscom, o companie de biotehnologie Italia-Elveția, iar descoperirea științifică a ajuns în revista ”Science Translational Medicine”.

Echipa de cercetare face parte din Fundația de Oncologie IRCCS din Piemont, la Candiolo, în apropiere de orașul Torino.

Până în momentul de față, FDA a aprobat, pentru tratarea cancerului în Statele Unite ale Americii, următoarele vaccinuri: BCG live, Sipuleucel-T și Talimogene Iaherparepvec, potrivit medicalnewstoday.com.