Guvernanții s-au gândit să facă modificări în ceea e privește legea pensiilor, care îi vizează pe cei persoanele care au lucrat mai puțin de 15 ani.
Se schimbă legea pensiilor. Persoanele care au muncit mai puțin de 15 ani primesc 45% din salariul minim brut pe țară
„Persoanele cu vechime de minim 15 ani primesc 45% din salariul minim brut pe țară.
Pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară. Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la dată intrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară.”
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Proiectul va rezolva inegalitățile existente în legislația în vigoare
Proiectul propus de guvernanți dorește să rezolve inegalitățile existente în legislația în vigoare. În felul acesta, persoanele care au lucrat peste 15 ani nu ar mai primi aceeași pensie cu cele care au lucrat mai puțin.
„Formula a fost introdusă pentru a remedia o inechitate prevăzută de legislația în vigoare.
Citeste si: Cum poți cumpăra vechime pentru pensie în 2022. Tot ce trebuie să știe românii care au lucrat în străinătate
Din cauza acesteia nu se făcea nicio diferențiere în funcție de anii lucrați între beneficiarii de pensie minimă. Adică, în practică se ajunge în situația în care un pensionar care a lucrat 12 ani, spre exemplu, să primească la fel cu unul care a lucrat 35 de ani, dar pe salariul minim pe economie.
Pensia de urmaș se menține și, în plus față de actualele prevederi, apare o nouă prestație.