Modificări importante în legea pensiilor! Ce se întâmplă cu românii care au muncit mai puțin de 15 ani

Autor: Lavinia Medrea

Modificări importante în legea pensiilor! Ce se întâmplă cu românii care au muncit mai puțin de 15 ani

Sursa: PixaBay

Legea pensiilor se modifică din nou. Sunt vizați toți românii care au muncit mai puțin de 15 ani. Conform proiectului elaborat de guvernanți, aceștia vor primi o pensie minimă, calculată în funcție de salariul minim brut pe țară.

Guvernanții s-au gândit să facă modificări în ceea e privește legea pensiilor, care îi vizează pe cei persoanele care au lucrat mai puțin de 15 ani.

Se schimbă legea pensiilor. Persoanele care au muncit mai puțin de 15 ani primesc 45% din salariul minim brut pe țară

„Persoanele cu vechime de minim 15 ani primesc 45% din salariul minim brut pe țară.

Citeste si: Oraşul unde familia fiecărui nou-născut primeşte 1.000 de lei. Ce condiţii trebuie să îndeplinească beneficiarii

Pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară. Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la dată intrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară.”

, spune legea.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Proiectul va rezolva inegalitățile existente în legislația în vigoare

Proiectul propus de guvernanți dorește să rezolve inegalitățile existente în legislația în vigoare.

În felul acesta, persoanele care au lucrat peste 15 ani nu ar mai primi aceeași pensie cu cele care au lucrat mai puțin.

„Formula a fost introdusă pentru a remedia o inechitate prevăzută de legislația în vigoare.

Citeste si: Cum poți cumpăra vechime pentru pensie în 2022. Tot ce trebuie să știe românii care au lucrat în străinătate

Din cauza acesteia nu se făcea nicio diferențiere în funcție de anii lucrați între beneficiarii de pensie minimă. Adică, în practică se ajunge în situația în care un pensionar care a lucrat 12 ani, spre exemplu, să primească la fel cu unul care a lucrat 35 de ani, dar pe salariul minim pe economie.

Pensia de urmaș se menține și, în plus față de actualele prevederi, apare o nouă prestație.

Este vorba de ajutorul pentru soțul pensionar supraviețuitor, care vă primi 25% din pensia soțului decedat. Acest ajutor va putea fi cumulat cu propria pensie.”, mai spune proiectul de lege.