Modificări la noua lege a pensiilor! Românii care vor primi cele mai mari pensii după recalcularea de la 1 septembrie 2024

Autor: Bianca Vidoi

Cele mai mari pensii primite de români după recalculare

Sursa: freepik

Românii așteaptă de câteva luni recalcularea pensiilor, în speranța că suma pe care o primesc lunar va fi mărită începând cu 1 septembrie 2024.

Recalcularea pensiilor reprezintă unul dintre cele mai importante și așteptate evenimente ale anului 2024, românii fiind curioși să vadă dacă venitul lor lunar o să crească, ajutându-i astfel cu traiul lor de viață. Guvernanții au declarat că nu există români care să fie șocați de o scădere a pensiilor, astfel pensionarii așteaptă cu nerăbdare momentul în care noile sume o să le intre în conturi. Iată ce categorie de români o să primească o creștere substanțială a pensiei.

Românii care vor primi cele mai mari pensii după recalcularea de la 1 septembrie 2024

Începând cu data de 1 septembrie 2024, pensionarii vor primi pensii majorate, iar după recalcularea ce va avea loc, guvernanții menționează că vor avea loc creșteri substanțiale ale veniturilor lunare primite de românii ce au ieșit la pensie. Noua metodă de calculare a pensiilor ce va intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2024 se concentrează pe importanța stagiului de cotizare realizat de români pe parcursul vieții.

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat că după recalcularea pensiilor nu vor avea loc scăderi ale pensiilor actuale ale românilor, ci creșteri. Creșterile majore ale pensiilor vor fi observate la persoanele ce au în prezent pensii mici, însă un stagiu de cotizare mare, fiind adăugate la noua formulă de calcul punctele bonus pentru fiecare an suplimentar lucrat peste cei 25 de ani de cotizare, potrivit digi24.ro.

Citește și: Noua obligație legală care va trebui îndeplinită de pensionarii stabiliți în străinătate! Ce document trebuie să trimită aceștia pentru a-și primi în continuare pensiile

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei înainte ca și ea să devină mamă. „Să-ți facă doar o unime, nu cât mi-ai făcut tu mie.”

Suntem în linie dreaptă, știm ce avem de făcut și cum trebuie făcut astfel încât la 1 septembrie pensionarii să-și primească drepturile legitime după o viață de muncă.

(…) Avem o certitudine clară care era stabilită deja prin lege, și anume faptul că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, majoritatea pensiilor vor avea creșteri, unele chiar substanțiale, aici mă refer la pensiile mici cu un stagiul de cotizare mare ”, a declarat președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, pe pagina sa de Facebook.

Ce puncte bonus primesc românii ce au lucrat peste 25 de ani?

Pensiile românilor pot să se majoreze după noua lege a pensiilor în cazul în care aceștia au lucrat peste 25 de ani. Românii ce se află în această categorie vor primi bonusuri pentru fiecare an suplimentar, mai exact 0,5 puncte pentru fiecare an în care pensionarii au lucrat după cei 25 de ani, 0,75 de puncte pentru fiecare an lucrat după o perioadă de 30 de ani și un punct în plus pentru fiecare an lucrat peste 35 de ani de lucru.

Noua formulă de calcul ce se va folosi pentru recalcularea legea pensiilor este realizată din totalul punctelor obținute, înmulțite cu VPR, care are o valoare de 81 de lei. Totalul de puncte obținute se calculează adunând punctele de contributivitate, punctele de perioade asimilate/necontributive și punctele de stabilitate.