Modificările proiectului "Oxigen". Ce taxe vor plăti românii pentru a traversa Bucureştiul

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 22 nov 2020, 21:20
Modificările proiectului "Oxigen" au fost făcute publice. Iată ce taxe vor plăti românii pentru a traversa Bucureştiul cu mașina și ce autovehicule fac excepție de la plată.

Modificările proiectului "Oxigen" au fost făcute publice. Iată ce taxe vor plăti românii pentru a traversa Bucureştiul cu mașina și ce autovehicule fac excepție de la plată.

 

Modificările proiectului "Oxigen", acela care vizează introducerea vinietelor pentru toate mașinile sub Euro 5 care vor traversa Bucureștiul, vor fi dezbătute, joi, 24 octombrie 2019, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul inițial a fost dezbătut în luna august 2019 și se propunea plata vinietei doar de către mașinile standard de poluare Euro 3.

Citeste si: Se dau bani gratis de la stat: cate 460 lei pe luna! Cum se intra in posesia lor

Citeste si: LOVITURA pentru acesti pensionari! Pensiile lor vor fi IMPOZITATE! S-a dat LEGE!

Citeste si: Se dau cate 460 de lei de la stat pentru parinti incepand cu aceasta luna! Cum se intra in posesia banilor

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În urma ultimelor modificări făcute de primarul Gabriela Firea, maşinile sub Euro 5, indiferent de oraşul unde sunt înmatriculate, trebuie să plătească o vinieta Oxigen pentru a putea circula în Bucureşti, iar cele sub Euro 3 nu mai au voie deloc în centrul oraşului.

Modificările proiectului "Oxigen". Cât ne costă

La mașinile sub Euro 3, vinieta va costa 15 lei pe zi, pentru Euro 3 și 4, taxa va fi în jur de 4-5 lei pe zi.

Taxă de oxigen ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2020, dacă va fi aprobată de Consiliul General.

Modificările proiectului "Oxigen". Amenzile sunt și ele considerabile

Modificările proiectului "Oxigen". Pentru cei care nu respectă legea, în cazul în care intră în vigoare, amenzile sunt cuprinse între 1.500 la 2.000 de lei. Acestea ar putea fi date atât de polițiști și polițiști locali, cât și de către ”împuterniciţi ai primarului general”.

Citeste si: Este dezastru! Incep concedieri masive: nu mai sunt bani de salarii si pensii. Declaratii oficiale: "Nu sunt bani pentru a plăti salariile şi pensiile conform actualei Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare"

Citeste si: OFICIAL: BETRA, criptomoneda propusă de celebra academie de trading din Pipera este acum în Private Sale!

Modificările proiectului "Oxigen". Proiectul de hotărâre

"Proiectul de hotărâre arată că, începând din data de 1 ianuare 2020, accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizata mai micã de cinci tone pe arterele din municipiul Bucureşti este restricţionat zilnic, de luni pană vineri, cu exceptia sărbătorilor legale, în intervalul 07:00-22:00, după cum urmează:

  • pentru maşinile electrice, hibride sau cu norma de poluare Euro 5 şi Euro 6, accesul fără restricţii pe toate arterele;
  • pentru cele cu norma de poluare Euro 3 şi Euro 4, accesul este permis pe toate străzile municipiului Bucureşti numai în urma achiziţionării unei viniete electronice Oxigen;
  • pentru cele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, accesul este interzis în Zona de Acţiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), fiind permis pentru restul arterelor din municipiul Bucureşti numai în urma achiziţionării unei viniete electronice Oxigen

Modificările proiectului "Oxigen". Ce mașini sunt exceptate:

  • electrice şi hibrid
  • pe două roţi
  • cele special adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi
  • cele destinate transmisiunilor radio şi tv
  • autovehiculele aparţinând poliţiei, pompierilor, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului de Informaţii Externe, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, serviciile de ambulanţă, Societatea Transport Bucureşti STB
  • cele utilizate la intervenţiile la căile de comunicaţie şi reţelele edilitare
  • cele istorice
  • cele prevăzute ca fiind exceptate prin acordurile şi tratatele internaţionale la care România este parte.", se arată în Proiectul de hotărâre.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.