Începând cu data de 1 iunie 2022, transportul public pe timp de noapte din București va suferi o serie de modificări menite să sporească confortul cetățenilor și să reducă timpul de călătorie.
Printre noile modificări anunțate de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se numără și introducerea unor noi linii de transport, iar autobuzele vor opri în stație numai la cererea călătorilor.
Modificări în transportul de noapte din București
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat o serie de modificări în transportul de noapte din București care vor intra în vigoare începând cu data de 1 iunie 2022.
Noile modificări în transportul public de noapte din București au rolul să sporească confortul cetățenilor și să reducă timpul de călătorie.
Începând din data de 1 iunie, de la ora 22.30, traseele şi programul de circulaţie ale mijloacelor de transport pe timp de noapte se adaptează la cererea de transport actuală. Astfel, noile trasee vor oferi legături directe şi rapide între centrul Bucureştiului şi cartiere.
Mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, programul de circulaţie va fi previzibil, călătoria se va putea plăti cu cardul bancar contactless sau prin SMS, iar autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor", a scris primarul general al Capitalei pe pagina sa de Facebook.
Printre modificările făcute în transportul public de noapte din București se numără un program de circulație stabil, posibilitatea de a achita cu cardul bancar contactless direct la validator și linii noi de transport. De asemenea, autobuzele vor opri numai la cererea călătorilor.
Linii noi de transport de noapte în București
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Vor fi înfiinţate liniile de autobuz N1 şi N10, cu următoarele trasee:
- Linia N1 (Romprim- Banu Manta): terminal "Romprim", Şos. Olteniţei, Calea Văcăreşti, Şos. Mihai Bravu, Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, staţia de tramvai "Bd. Banu Manta";
- Linia N10 (Romprim- Banu Manta): terminal "Romprim", Şos. Olteniţei, Piaţa Eroii Revoluţiei, Şos. Viilor, Str. Dr.
C-tin. Istrate, Str. Progresului, Str. Răzoare, Şos. Panduri, Bd. Geniului, Bd. Timişoara, Bd. G-ral Vasile Milea, Şos. Orhideelor, Bd. Dinicu Golescu, Piaţa Gării de Nord, Calea Griviţei, Şos. Nicolae Titulescu, staţia de tramvai "Bd. Banu Manta".Călătorii vor beneficia de mai multe facilități, cum ar fi un program de circulație stabil, cu ore fixe de plecare de la capetele de linie și posibilitatea de a achita cu cardul bancar contactless direct la validator.
De asemenea, pot fi utilizate automatele de vânzare și opțiunile de plată prin intermediul telefonului mobil: SMS și aplicația mobilă 24 Pay.
Care va fi noul program de circulație pe timp de noapte
Primăria Capitalei a anunțat că noul program al liniilor de noapte va asigura o frecvenţă de circulaţie de 30 de minute în prima şi ultima parte a nopţii (între orele 22.30-01.00 şi 04.00-05.00) şi la un interval de 60 de minute în perioada cu cerere redusă de transport, adică între orele 01.00-04.00.
Trei linii vor fi modificate astfel încât să acopere zone care nu beneficiau până acum de serviciul de transport de noapte: Bd. Ghencea- Valea Oltului (linia N101), Bd. Lacul Tei- Fundeni (linia N103) şi Bd. Ion Mihalache- Şos. Chitilei (linia N113).
O altă modificare referitoare la transportul de noapte din București este aceea că atât urcarea, cât şi coborârea pasagerilor se vor face numai pe la prima uşă a vehiculului, iar autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor.
Astfel, dacă într-o staţie există călători, autobuzul va efectua oprirea. Pasagerii care doresc să coboare trebuie să apese pe butonul "Stop", aflat pe barele din interiorul autobuzelor.
Sursă: tpbi.ro ; euronews.ro