Moment dramatic la prima probă a examenului de Bacalaureat. O elevă a fost eliminată după ce i-a sunat telefonul fix în momentul în care preda lucrarea profesorilor

Autor: Andrei Costanda

Examenul de Bacalaureat a debutat cu proba la limba și literatura română

O elevă din Câmpulung a fost eliminată din examenul de Bacalaureat după ce i-a sunat telefonul exact în momentul în care preda lucrarea, marcând un incident nefericit la prima probă scrisă.

Luni, 1 iulie 2024, peste 134.000 de elevi din întreaga țară au susținut prima probă scrisă a Bacalaureatului, cea la Limba și Literatura Română. Emoțiile au fost mari pentru toți participanții, inclusiv pentru absolvenții anilor trecuți care s-au prezentat din nou la examen. Din păcate, pentru unii dintre aceștia, examenul s-a încheiat brusc și definitiv din motive neprevăzute.

Elevă eliminată din examen după ce a fost prinsă cu telefonul

În județul Argeș, șase elevi au fost eliminați din examen pentru că au fost prinși cu telefoane mobile sau alte dispozitive de comunicare asupra lor. Aceștia provin din diverse licee: trei de la un liceu din Costești, doi de la Liceul Tehnologic din Mozăceni și o elevă de la Câmpulung.

Incidentul din Câmpulung a fost unul deosebit de nefericit. Elevă, aflată la doar câțiva pași de ieșirea din sala de examen, era pe cale să predea lucrarea când telefonul ei a început să sune.

Acesta a fost momentul în care profesorii supraveghetori au detectat dispozitivul și au fost nevoiți să o elimine din examen, conform regulamentului strict al Bacalaureatului care interzice orice formă de comunicare electronică.

Acest incident subliniază importanța respectării regulilor și reglementărilor în timpul examenelor, pentru a asigura corectitudinea și echitatea pentru toți candidații. Orice abatere, chiar și una aparent minoră, poate avea consecințe grave, cum a fost cazul elevei din Câmpulung.

Citește și: Cauza producerii accidentului tragic de pe „Drumul Morții” în care trei adulți și doi copii și-au pierdut viața. Tragedia a avut loc în apropierea localității Cumpărătura, județul Suceava

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Sărbătoare cu cruce neagră în calendar ortodox la data de 2 iulie 2024: Este pomenit domnitorul Moldovei

Calendarului examenului de Bacalaureat 2024

Calendarul Bacalaureatului continuă cu proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, urmată de proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Proba la Limba și literatura maternă este programată pentru 5 iulie. Primele rezultate ale examenului vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi între orele 12:00 și 18:00.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie.

Pentru cei care nu vor reuși să promoveze în prima sesiune, a doua sesiune a Bacalaureatului este programată pentru august 2024. Înscrierile pentru această sesiune vor avea loc între 15 și 22 iulie, inclusiv pentru candidații care au promovat examenele de corigențe. Evaluările competențelor lingvistice și digitale vor avea loc în perioada 8-14 august, iar probele scrise se vor desfășura între 19 și 22 august.

Rezultatele inițiale ale acestei sesiuni vor fi afișate pe 26 august, urmate de perioada de contestații și afișarea rezultatelor finale pe 30 august.

Incidentul din Câmpulung servește ca un avertisment pentru toți candidații la Bacalaureat, evidențiind importanța respectării regulamentelor stricte ale examenului. Este esențial ca toți participanții să fie conștienți de consecințele posibile și să ia toate măsurile necesare pentru a evita astfel de situații, asigurându-se că sunt complet pregătiți și conformi cu toate cerințele impuse.