Momente de coșmar pentru pensionarii care și-au primit deciziile de recalculare! „Mi s-au tăiat 500 de lei”. Românii s-au strâns, revoltați, în fața caselor de pensii

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 20 aug 2024, 17:01

Pensionarii au trecut printr-un adevărat calvar, după ce au primit deciziile de recalculare

 

Sursa: Digi24

După finalizarea recalculării pensiilor, mulți pensionari s-au confruntat cu surprize neplăcute atunci când și-au comparat noile pensii cu cele la care se așteptau.

În loc să primească o creștere a veniturilor, așa cum sperau, mulți pensionari au constatat că suma primită fie a rămas neschimbată, fie a fost mai mică decât calculaseră ei. Acest lucru a dus la un val de nemulțumiri, iar unii pensionari au decis să caute răspunsuri direct la casele teritoriale de pensii.

Românii s-au strâns, revoltați, în fața caselor de pensii, după ce și-au primit deciziile de recalculare

În județele Arad și Maramureș, situația a fost deosebit de tensionată. Zeci de vârstnici s-au prezentat la ghișeele caselor de pensii încă de la primele ore ale dimineții, în încercarea de a obține clarificări.

„Mi s-au tăiat 500 de lei, din 1.300 pe care îi aveam… 1281”, a mărturisit un pensionar, conform Digi24.

Nemulțumirea nu s-a limitat doar la discuțiile de la ghișeu.

Unii pensionari, convinși că li s-a făcut o nedreptate, au început să depună contestații și sunt hotărâți să meargă până în instanță pentru a-și apăra drepturile. Panica s-a răspândit rapid, mai ales în rândul celor care se temeau că recalcularea le va aduce o scădere a pensiilor.

„A zis că rămân cu pensia veche. Vin de la audiența de la director. N-am decât să-i dau în judecată, că altfel câștig de cauză văd că nu găsesc”, a

declarat o bătrână, pentru sursa citată.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Citește și: Cum poți verifica dacă pensia ta a fost recalculată corect: Sute de pensionari nemulțumiți de recalcularea pensiilor 2024

Ce măsuri vor lua casele teritoriale de pensii pentru a-i soluționa cât mai rapid pe seniorii nemulțumiți

Angajații caselor de pensii se așteaptă ca în lunile următoare să continue să se confrunte cu un flux mare de cereri și nemulțumiri din partea pensionarilor. În anticiparea acestui val de cereri, s-a luat decizia de a deschide mai multe birouri dedicate relațiilor cu publicul, pentru a gestiona mai eficient situația și a reduce timpii de așteptare la ghișee.

„Să vină să le discutăm dacă au probleme, se pot discuta telefonic, poate să trimită mail, poate să trimită întrebări prin orice formă de comunicare pe Facebook, pe unde găsesc ei că am putea să intrăm în legătură cu ei, dar le recomand dacă este foarte cald, să nu vină la casa de pensii pe căldură”, a transmis Mihaela Vasil, director executiv Casa de pensii Arad, citată de Observator.

Situația actuală reflectă o stare de incertitudine și frustrare în rândul pensionarilor, care, după o viață de muncă, se așteptau să fie tratați cu respect și corectitudine. Din păcate, recalcularea pensiilor, în loc să aducă liniște și stabilitate, a generat neliniște și nemulțumire.

Citește și: Sute de români pierd 25% din pensie și un an la fiecare 5 lucrați: Acești muncitori nu vor mai putea să fie încadrați în condiții speciale de la 1 septembrie

„Am venit cu decizia de recalculare pentru că mi-a preluat punctajul pe care îl aveam înainte, greșit. Adică în loc de 33 cât aveam a luat 30 și cam 300 de lei mai puțin iese la calcul. Deci punctajul care a fost preluat greșit anterior îl modifică și îmi trimite o altă decizie într-o lună”, a spus un alt vârstnic, potrivit Digi24.

 


Episodul 51 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi,11 septembrie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.