Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Autor: Diana Ghita

Prin ce experiență a trecut turistul în aeroport

Sursa: TikTok christian.grossi

Pasagerii cursei București-Bergamo au trecut printr-o experiență de coșmar pe Aeroportul Otopeni, la finalul săptămânii trecute, după ce au așteptat ore întregi într-un terminal fără aer condiționat.

Ba mai mult, pasagerii au fost ținuți patru ore în avion pe pistă și ulterior debarcați pentru a aștepta din nou în căldura sufocantă. Printre aceștia se afla și Christian Grossi, un american celebru pentru vlogurile sale de călătorie, care a criticat dur condițiile din Aeroportul Henri Coandă.

Prin ce momente de coșmar a trecut americanul

Într-un videoclip postat pe TikTok, turistul străin a numit aeroportul drept „cel mai prost din Europa”, deși și-a exprimat dragostea pentru România.

Aceasta nu era prima sa vizită în țară, dar condițiile de la Otopeni i-au lăsat o impresie foarte proastă.

„Momentan zbor din România şi mă aflu în aeroport. Vedeţi ce este pe faţa mea? Este transpiraţie. De ce? Pentru că acesta este cel mai prost aeroport din Europa. Iubesc această ţară, chiar o iubesc, iubesc România, dar asta... Uitaţi-vă la asta. Sunt oameni care stau pe scări, eu stau pe scări, nu sunt locuri şi înăuntru sunt vreo 95 de grade, în Celsius sunt 35-37 grade, în interiorul aeroportului.

Uitaţi, puteţi să vedeţi această domnişoară îşi face aer, domnişoara de aici îşi face aer, acea domnişoară îşi face şi ea aer"
, a transmis Christian Grossi, în mediul online.

@christian.grossi this is absolute worst part about Romania 🇷🇴 #fyp #tellme #stitch #traveltiktok #backpacking #romania ♬ original sound- Grossi

Citește și: Compania aeriană HiSky a inaugurat primul zbor direct din România către Statele Unite după 20 de ani. Avionul a fost pilotat de directorul general al companiei

Terminalul de îmbarcare nu mai avea sistem de climatizare funcțional de aproape o săptămână, iar ANPC a amendat compania responsabilă cu 10.000 de lei pentru că a lăsat mii de pasageri să suporte căldura excesivă.

În plus, întârzierile zborurilor continuau să fie o problemă majoră.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

„Din păcate, în aeroportul Otopeni s-a ajuns la temperaturi de 30 de grade Celsius. Am sancţionat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi s-au dispus măsuri de repediere urmând ca acestea să fie implementate în termen de 48 de ore”, a dezvăluit vicepreşedinte ANPC, Sebastian Hotca, citat de Observator.

Prin ce alte chinuri au trecut călătorii pe Aeroportul Otopeni

Pasagerii cursei București-Bergamo, care trebuia să decoleze la 12:45, au stat patru ore în avion pe pistă, pentru ca apoi să fie trimiși înapoi în terminal, unde temperaturile erau mai ridicate decât afară. Printre aceștia se aflau mulți părinți cu copii mici, care au fost revoltați că nu li s-a oferit nici măcar o sticlă cu apă.

„Copilul meu de 7 luni a făcut o iritaţie pe piele pentru că este foarte cald în aeroport. Voi da în jucată aeroportul. Sunt copii care aşteaptă, care pur şi simplu se topesc de căldură. În aeroport sunt peste 30 de grade, este arşiţă, sunt oameni care stau ore şi ore din cauza problemelor”, a declarat un pasager pentru sursa citată.

Citește și: Ies la iveală detalii șocante despre incidentul de pe Aeroportul Otopeni. Bărbatul care și-a tăiat venele ar fi un infractor periculos

Problemele au afectat toți pasagerii, iar reprezentanții aeroportului au promis că vor aduce aparate de aer condiționat portabile, după acest eveniment neplăcut.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.