Momentele cheie de la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce a spus acesta despre Harry și Meghan după ce a avut loc încoronarea?

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 08 mai 2023, 11:11

Ochii întregii lumi au fost ațintiți sâmbătă, 6 mai, spre Londra, unde Regele Charles a fost încoronat.

Sursa: profimediaimages.ro

Ochii întregii lumi au fost ațintiți sâmbătă, 6 mai, spre Londra, unde Regele Charles a fost încoronat.

Sâmbătă a avut loc încoronarea Regelui Charles al III-lea, iar sute de mii de oameni au fost atenți la acest eveniment istoric. La încoronare a participat și prințul Harry, care a venit neînsoțit.

Sâmbătă, 6 mai, a avut loc încoronarea Regelui Charles al III-lea

Charles al III-lea a avut lacrimi în ochi când episcopul de Canterbury i-a așezat pe cap coroana Sfântul Edward, semn al legăturii dintre el şi popor, dar mai ales atunci când lumea a strigat “Dumnezeul să-l apere pe Rege!”.

Primii care i-au jurat credinţă noului suveran au fost prinţul William, moștenitorul tronului, şi regina Camillia. 

Prinţul William: „Eu, William, Prinț de Wales, îți jur loialitatea mea și îți voi aduce credința și adevărul, ca vasal al vieții și brațelor. Aşa sa mă ajute Dumnezeu.”

Citește și: Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Regele Charles al III-lea al Regatului Unit a depus jurământul de încoronare

Emoționat, Regele Charles şi-a sărutat moștenitorul pe obraz şi i-a șoptit doar atât: „Mulțumesc, William!”

Prințul Harry a fost prezent la încoronarea tatălui său, dar a venit fără Meghan

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Monarhul britanic a trimis invitații din timp tuturor celor pe care dorea să îi aibă alături la marele eveniment, iar pe lista sa s-a aflat și fiul său mai mic Harry, dar și soția sa Meghan Markle.

Doar Prințul Harry a fost prezent la încoronarea tatălui său, în timp ce partenera sa a ales să rămână în California, alături de cei doi copii pe care îi au împreună. Aceasta a refuzat invitația deoarece în ziua încoronării, fiul său pe nume Archie și-a sărbătorit ziua de naștere. Prințul Harry a fost prezent la Westminster Abbey, însă imediat după eveniment a luat avionul și a zburat înapoi în Statele Unite.
Membrii Familiei Regale nu au fost deloc deranjați de absența fiului cel mai mic al monarhului la ceremonie, cu excepția tatălui său Regele Charles.

Acesta a fost profund dezamăgit, dar înainte se a servi masa, monarhul a ridicat paharul în cinstea nepotului său, Archie, care a împlinit patru ani.

Regele Charles a ținut un toast și pentru ceilalți nepoți ai săi, copiii Prințului William și a lui Kate Middleton, neuitându-o nici pe fiica cea mai mică a lui Harry, pe nume Lilibet.

Din discursul său a reieșit faptul că regreta că Prințul Harry și Meghan Markle nu au fost alături de el la un eveniment atât de important din viața sa.

În afară de membrii Familiei Regale britanice, la reuniunea privată au mai fost prezente și persoane apropiate Camillei, sora ei Annabel, cea mai bună prietenă, Lady Landsdowne, precum și copiii săi, Tom Parker Bowles și Laura Lopes, și nepoții Lola, Freddy, Eliza, Louis și Gus.

Unde a stat prințul Harry la încoronarea tatălui?

Harry, Duce de Sussex, a fost prezent sâmbătă la ceremonia de la Westminster Abbey, unde a privit din rândul al treilea cum tatăl său este încoronat drept Regele Charles al III-lea, scrie BBC.

Citește și: Dan Negru, mesaj fără precedent despre încoronarea Regelui Charles: „Când am avut monarhie, am urât-o”

În fața lui, pe rândul al doilea, au stat sora regelui, prințesa Anne, și Ducele de Kent, vărul reginei Elisabeta a II-a.  Iar în fața lor, în primul rând, au stat fratele său William și Kate, prinț și prințesă de Wales, și copiii lor, prințesa Charlotte și prințul Louis, precum și fratele regelui, prințul Edward, Duce de Edinburgh, și soția lui, Sophie.

În timpul ceremoniei, Harry a urmărit cu atenție desfășurarea evenimentului și a fost văzut rostind alături de ceilalți formula „Dumnezeu să-l apere pe Regele Charles. Trăiască Regele Charles!”.

Sursă: playtech.ro