Momentul adevărului! Câte proteine trebuie să mâncăm zilnic? Nutriționistul lui Berlusconi îți spune de unde le iei!

Autor: L.F.
Actualizat: 04 sep 2020, 06:50

Câte proteine trebuie să mâncăm zilnic? Vezi răspunsul mult aşteptat!

Atunci când vrei să adopți un stil de viață sănătos, specialiștii recomandă o alimentație bazată pe proteine și cât mai puțini carbohidrați. Proteinele nu doar că ajută la creșterea musculară, dar au un rol important în menținerea stării generale de sănătate a organismului. Nutriționistul italian Gianluca Mech explică importanța consumului de proteine în regimul alimentar zilnic.

“Este important să consumi în primul rând legume cu o cantitate mare de proteină (broccoli, edamame, cartofi, linte, mazăre, asparagus, fasole sau avocado), limitând proteinele animale la aproximativ 1/3 din doza zilnică.

Este esențial să se consume cantitatea și calitatea corespunzătoare de proteine pentru un stil de viață sănătos, deoarece acestea îndeplinesc mai multe funcții esențiale în corpul nostru. De exemplu, proteinele sunt componente ale țesuturilor musculare, ale organelor interne și ale pielii. Proteinele sunt, de asemenea, necesare pentru creșterea și repararea celulelor și pentru producerea de enzime și hormoni”, spune Gianluca Mech.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Consumul de proteine este strâns legat de scăderea, menținerea sau creșterea cantității de masă musculară a organismului, iar nutriționistul recomandă consumarea a două grame pe proteină pe kilogram de greutate corporală în faza de menținere.

Citeste continuarea pe kfetele.ro