Momentul în care cele două trenuri din Grecia s-au ciocnit a fost surprins video. Bilanțul tragediei a crescut la 46 de morți, dar încă există persoane dispărute

Author: Alina Petre
Actualizat: 02 dec 2023, 04:35

Tragedia din Grecia, surprinsă de o cameră de supraveghere

Sursa: Captură video

Momentul în care în care cele două trenuri din Grecia s-au ciocnit frontal a fost surprins de o cameră de supraveghere. Bilanțul victimelor este în creștere.

În urma impactului 46 de persoane și-au pierdut și alte câteva zeci au fost rănite, iar până în prezent încă există persoane dispărute. Guvernul Greciei a decretat trei zile de doliu national, iar oamenii au ieșit furioși să protesteze în stradă. Proteste au avut loc şi în Salonic și în orașul Larissa, aproape de locul unde s-a produs dezastrul.  

Citește și: Tragedie în Grecia! Două trenuri s-au ciocnit. 32 de persoane și-au pierdut viața și 85 au fost rănite

Momentul în care cele două trenuri din Grecia s-au ciocnit a fost surprins video

O cameră de supraveghere a surprins momentul coliziunii dintre trenul de pasageri și cel de marfă de lângă Tempe-Grecia, care a provocat moartea a 46 de persoane și rănirea a altor zeci.

În imaginile video se observă trenul de marfă care se îndrepta spre Larissa și trenul de pasageri care a pornit la ora 19:22 din Atena se află pe aceeași linie, circulând cu 166 km/h și nu pot evita coliziunea.

Vagoanele se izbesc frontal și apoi sunt cuprinse de flăcări.

Din primele informații, se pare că accidentul pare să se datoreze manevrei greșite a șefului de gară din Larissa care era responsabil pentru acel tronson a fost arestat, fiind învinuit că, din eroarea lui, cele două trenuri care veneau din sensuri opuse, au ajuns pe aceeași linie. 

Bilanțul victimelor este în creștere, iar autoritățile au anunțat că până în prezent 46 de persoane au murit, dar încă există persoane dispărute.

Guvernul Greciei a decretat trei zile de doliu national.

La bordul trenului de pasageri se aflau 341 de pasageri, precum și alți 13 membri ai personalului- un total de 354 de persoane. În trenul de marfă se aflau două persoane.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Proteste de amploare în Grecia după tragedie

În urma tragediei au fost proteste de amploare în Grecia. Protestatarii s-au bătut cu forțele de ordine la Atena, la un protest organizat în fața birourilor companiei de transport feroviar Hellenic Train.

Oamenii au aruncat cu pietre și au aprins focuri în stradă, polițiștii au răspuns cu gaze lacrimogene.

"Cauzele trebuie investigate chiar acum, să nu se facă mușamalizări.

Suntem furioși, șocați de ceea ce s-a întâmplat astăzi. Atât de multe vieți pierdute.", a declarat un protestatar.

Și la Salonic și în orașul Larissa, aproape de locul unde s-a produs dezastrul oamenii s-au adunat.

Grecia a declarat trei zile de doliu național, în memoria celor decedați. Mulți erau studenți, care se întorceau acasă. Unii pasageri au mai putut fi identificați doar prin probe ADN.

Autoritățile elene caută acum răspunsuri după cel mai grav accident feroviar din istoria țării. 

Citește și: Misterul nerezolvat al băiatului găsit într-o pungă, plutind pe Dunăre, în Germania. După aproape un an, cadavrul a rămas neidentificat