Momentul în care două elicoptere se ciocnesc, în Australia. Patru persoane au murit

Author: Alina Petre
Actualizat: 04 oct 2023, 06:50

Momentul în care două elicoptere se ciocnesc

Sursa: Captură video

Două elicoptere s-au ciocnit luni în apropierea de Coaste de Aur a Australiei. În urma coliziunii patru persoane au murit, printre care și doi cetățeni britanici.

Doi cetățeni britanici, aflați în vacanță, se numără printre cele patru persoane care au murit după ce două elicoptere s-au ciocnit în Australia. 

Citește și: A murit băiatul de 10 ani care a căzut într-un puț de 35 de metri, în Vietnam. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit după cinci zile

Momentul în care două elicoptere se ciocnesc, în Australia  

Tragedia s-a produs luni, în apropierea de Coasta de Aur a Australiei. Cel puțin 13 persoane au avut nevoie de tratament în urma coliziunii. Pe lângă cele patru decese, trei pasageri au fost răniți și transportați la spital. 

Alarma s-a dat în jurul în jurul ore 14:00, când mai mulți martori au sunat de urgență la poliție, după ce au văzut momentul în care cele două elicoptere s-au ciocnit.

Poliția din statul australian Queensland afirmă că cele două elicoptere s-au ciocnit la o altitudine de aproximativ 300 de metri, în timp ce unul ateriza și altul decola în apropierea Sea World, pe Coasta de Aur a Australiei.

„În jurul orei 14:00, astăzi, poliția și serviciile de urgență au fost chemate pentru o coliziune în aer între două elicoptere, chiar vizavi de Sea World în Broadwater.

Cele două aeronave s-au prăbușit și au aterizat pe malul de nisip.”, a transmis inspectorul Gary Worrell, de la Poliția din Queensland.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

Patru persoane au murit, printre care și doi britanici

În urma impactului, patru din cei șase pasageri aflați la bordul unuia dintre elicoptere au murit, inclusiv pilotul Ashley Jenkinson, în vârstă de 40 de ani, și doi turiști din Regatul Unit.

În al doilea elicopter se aflau șase persoane și au aterizat pe un banc de nisip din apropiere, cinci persoane suferind răni ușoare.

Cauzele exacte ale coliziunii nu sunt cunoscute, dar se pare că un elicopter era pe cale să decoleze când celălalt ateriza.

Pe rețelele de socializare au apărut filmări cu momentul în care cele două aparate de zbor s-au ciocnit în aer. 

Poliția a transmis că încă investighează cauza producerii tragediei.