Momentul în care este împușcat fostul premier al Japoniei - Imagini șocante - VIDEO

Autor: Alina Petre
Actualizat: 08 apr 2023, 02:00

Fostul premier al Japoniei, împușcat

Momentul în care fostul premier al Japoniei a fost împușcat în spate în timp ce ținea un discurs în cadrul unui eveniment electoral a fost surprins cu telefonul mobil.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat în piept, iar din primele informații se pare că starea de sănătate a acestuia este una gravă. Acesta se afla la un eveniment de campanie electorală în orașul Nara.

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a precizat că Shinzo Abe este în stare critică după ce a fost împușcat.

Oficialii japonezi au precizat că fostul premier a fost împușcat atât în piept, cât și în zona gâtului.

La scurt timp după ce fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat în piept, autoritățile au intervenit de urgență pentru a-l transporta la spital, starea acestuia fiind una gravă. 

Din primele informații se pare că s-ar fi auzit două împușcături, iar imediat după fostul premier japonez Shinzo Abe s-a prăbușit la pământ. Acesta ar fi intrat în stop cardiorespirator în momentul în care era transportat la spital.

Un martor care asista la evenimentul de campanie a filmat momentul în care fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat.

Citeste si: Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat în timpul unui discurs și se află în stare gravă. Întreg momentul a fost filmat

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce s-a întâmplat cu atacatorul

Se pare că atacatorul a folosit o carabilă pentru a-l împușca pe Shinzo Abe. Imediat după incident, acesta a fost prins și arestat de poliție, iar din primele informații se pare că nu ar fi încercat să fugă, potrivit  biziday.ro.

În vârstă de 67 de ani, Shinzo Abe este cel mai longeviv prim-ministru nipon. După ce a deținut funcția în 2006, timp de un an, acesta a preluat mandatul din 2012 și până în 2020.

Citeste si: Atac armat la un spital din Tulsa, comis la 101 ani de la masacru. Aproximativ 300 de persoane au murit, iar alte 800 au fost grav rănite în cel mai sângeros masacru din istoria SUA