Momentul în care Regina Angliei s-a ascuns în tufișurile din grădina Palatului, în timpul vizitei soților Ceaușescu și de ce a fost sfătuită să ascundă de ei bunurile de valoare

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 iun 2023, 00:45

De ce s-a ascuns Regina Angliei în tufișurile din grădina Palatului în timpul vizitei soților Ceaușescu. În anul 1978, Nicolae Ceaușescu a făcut o vizită în Anglia, invitat fiind de către Guvern, dar decizia nu a fost pe placul Reginei.

De ce s-a ascuns Regina Angliei în tufișurile din grădina Palatului în timpul vizitei soților Ceaușescu. Suverana nu a vrut să poarte discuții cu fostul președinte al României și a decis să se ascundă de el, în grădina palatului.

De ce s-a ascuns Regina Angliei în tufișurile din grădina Palatului în timpul vizitei soților Ceaușescu

Regina Elisabeta a II-a se pare că nu avea o părere tocmai bună despre Nicolae Ceaușescu, motiv pentru care nu a vrut să poarte niciun dialog cu dictatorul.

Cu toate acestea, vizita efectuată de soții Ceaușescu în Anglia este considerată una istorică.

Conform adevarul.ro, Nicolae Ceaușescu, însoțit de Elena Ceaușescu, a mers în Anglia, la Palatul Buckingham, în schimbul unui angajament că va semna un contract de 300 de milioane de lire sterline cu industria aviatică a Marii Britanii.

În a doua zi a vizitei lui Nicolae Ceaușescu, în timp ce își plimba câinii prin grădina palatului, Regina Elisabeta l-a văzut pe dictator, motiv pentru care, pentru a nu fi nevoită să poarte din nou o discuție, s-a ascuns după

un tufiș.

De asemenea, la masa oficială, Nicolae Ceaușescu nu ar fi fost tratat așa cum s-a întâmplat cu alte persoane de rang înalt, ci i s-ar fi oferit să bea un vin obișnuit, diferit față de vinurile oferite de Regina Angliei în mod normal.

Citeste si: De ce o acuză oamenii pe Regina Elisabeta a II-a de moartea Prințesei Diana

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Delegația română care l-a însoțit pe Ceaușescu, acuzată de furtul obiectelor din Palat

Conform lui Robert Hardman, un istoric din Marea Britanie, autor al cărții, ”Queen of the World”, Casa Regală Britanică ar fi fost sfătuită de Valéry Giscard d’Estaing, președintele Franței de la acea vreme, să ascundă de soții Ceaușescu bunurile de valoare din camerele unde urmau să stea.

Mai mult decât atât, Valéry Giscard d’Estaing a transmis Angliei faptul că anumite persoane, venite împreună cu Nicolae Ceaușescu, ar fi furat din camere tot ce au putut, printre care se numără: scrumiere, obiecte de igienă personală, dar și lămpi sau vaze.

Oficialii care se ocupau de invitații Palatului Buckingham s-ar fi conformat și ar fi ascuns, la indicațiile primite din partea Reginei Elisabeta, periile de argint din Apartamentul Belgian, acolo unde delegația a fost cazată.

Citeste si: Ce se întâmpla după ce moare Regina Angliei. Regulile și procedurile stricte care trebuiesc respectate de toată lumea

Ulterior, în cadrul unor discuții pe care Regina Angliei le-a purtat cu persoanele apropiate, l-a numit pe Nicolae Ceaușescu „omuleț înspăimântător”.

Reggie Secondé, ambasadorul britanic de la București, a scris, în cadrul unor documente, că Nicolae Ceaușescu era „un dictator absolut, așa cum nu se poate găsi în lumea de azi”, că Elena Ceaușescu era „o viperă”, în timp ce copiii

lor erau „fără minte”, conform Daily Mail.