Un băiețel a fost salvat în ultimul moment din apă din fața unui rechin. Evenimentul a avut loc pe plaja Cocoa din Florida.
Copilul a avut mare noroc pentru că pe plajă se afla un polițist care era în timpul liber. Bărbatul se plimba când a văzut rechinul și a sărit imediat în ajutor.
Băiețelul a fost salvat în ultima clipă de atacul rechinului, iar întregul incident a fost surprins video și postat pe rețele de socializare.
În imagini se observă bărbatul care strigă că: „Este un rechin în apă” și este surprins care trage copilul din apă, chiar în momentul în care rechinul se îndrepta spre el.
Polițistul a declarat că se plimba pe plajă când a văzut rechinul apropiindu-se periculos de copil și a sărit să îl ajute.
Citeste si: Alertă pe plajele din Europa! Cei mai periculoși rechini din lume, văzuți în premieră, după 10 ani
În Florida, se petrec majoritatea atacurilor de rechini
Florida este statul unde se produc cele mai multe atacuri de rechin din SUA, cu 269 de cazuri între 2000 şi 2009 şi 218 din 2010 şi până în 2019, potrivit International Shark Attack File a Universităţii din Florida.
Totuşi, în ultimii 20 de ani doar 17 atacuri ale rechinilor asupra oamenilor au fost mortale, deşi a crescut considerabil numărul persoanelor care realizează activităţi recreative sau sportive în mare.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
În întreaga lume media este de şase decese pe an, ca urmare a atacurilor de rechin.
Două femeie, ucise de rechini în Egipt
Două femei au fost ucise de rechini lângă plajele Egiptului de la Marea Roşie, la sud de oraşul Hurghada, a anunţat duminică Ministerul egiptean al Mediului.
Prima victimă era o femeie din Austria de 68 de ani, iar cea de-a doua, o turistă română, în vârstă de 40 de ani din Suceava.
Ambele atacuri au avut loc la o distanţă de 600 de metri unul de celălalt, în apele coastei Sahl Hasheesh.
Biologii marini explică comportamentul rechinilor din Marea Roșie și spun că oamenii au schimbat fără să vrea dieta, care tradiţional mâncau macrou şi nu urcau la mai puţin de 30 de metri adâncime.
Citeste si: Ce rechini există în Marea Neagră. Cât de periculoși sunt și cât de aproape înoată de țărm