Momentul în care un robot îi rupe degetul unui băiețel de 7 ani în timpul unei partide de șah - Video

Autor: Alina Petre
Actualizat: 25 apr 2023, 11:00

Un robot i-a rupt degetul unui băiețel de 7 ani

Sursa: Twitter

Un incident bizar s-a produs la un turneu de șah! Un robot i-a rupt degetul unui băiețel de 7 ani, chiar în timpul partidei.

Un robot care a fost conceput să joace șah i-a rupt degetul oponentului său de joc, un băiat de 7 ani, în timpul unei partide.

Evenimentul a avut loc săptămâna trecută în capitala Rusiei, potrivit presei străine.

Serghei Lazarev, președintele Federației de Șah din Moscova, a declarat că „robotul i-a rupt degetul copilului” și consideră acest incident ca fiind unul grav.

Citeste si: Cum s-a produs cumplitul accident în care o familie întreagă a murit- 2 adulți și 3 copii și-au pierdut viața- Detalii șocante

Momentul în care un robot îi rupe degetul băiețelului au devenit virale pe internet

Incidentul  a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare și au devenit imediat virale.

Pe filmare se observă cum băiatul de 7 ani face următoarea mișcare, iar în secunda următoare robotul rupe o bucată din degetul oponentului său.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mulți persoane care erau de față au încercat să ajute băiatul, a cărui mână a fost eliberată în cele din urmă din brațul robotului.

Conform președintelui Federației de Șah din Moscova, robotul a mai luat parte în trecut la astfel de evenimente și totul a decurs bine.

Cum s-a petrecut evenimentul

Serghei Smagin, vicepreședinte al Federației Ruse de Șah, a declarat că băiatul de 7 ani a încălcat regulile și din această cauză robotul l-a prins de deget.

"Există anumite reguli de siguranță, iar copilul, aparent, le-a încălcat. Când a făcut acea mișcare, nu și-a dat seama că mai întâi trebuia să aștepte", a spus Smagin. "Este un caz extrem de rar, primul pe care mi-l amintesc", a adăugat el.

Copilul "a făcut o mișcare și după aceea trebuie să ofere timp robotului să răspundă, dar băiatul s-a grăbit și robotul l-a prins".

În orice caz, a spus el, furnizorii robotului "vor trebui să se gândească din nou".

Persoanele din apropiere au intervenit rapid, iar copilul a avut nevoie de asistență medicală și chiar s-a ales cu o fractură.

În cele din urmă, băiatul a continuat să participe la turneu și a jucat cu mâna în gips, potrivit BBC.

 


Episodul 46 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D vineri, 23 august 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.