Momentul în care zeci de diplomați se ridică și părăsesc sala în timpul discursului susținut de Serghei Lavrov, la o conferință ONU

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 01 dec 2022, 08:10

Lavrov, lăsat să vorbească singur după ce a cerut retragerea armamentului nuclear american din fostele ţări URSS.

Sursa: Facebook Siegfried Muresan

Zeci de diplomați au ieșit din sală în timpul discursului lui Serghei Lavrov, la o conferință ONU.

Zeci de diplomați din Uniunea Europeană, Statele Unite și Marea Britanie au ieșit marți, 1 martie, din sală pentru a boicota un discurs al ministrului rus de externe Serghei Lavrov. S-a întâmplat la o conferință ONU pentru drepturile omului, relatează  Reuters.

Citeste si: Ambasadorul ucrainean la ONU, reacție dură după ce Putin a pus în alertă maximă forțele de descurajare nucleară: "Dacă vrea să se sinucidă..."! Ce referire face la Hitler

Zeci de diplomați au ieșit din sală în timpul discursului lui Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut, într-un interviu acordat agenţiilor ruse de presă, o retragere a armamentului nuclear american în Occident, relatează AFP, citat de news.ro.

”Occidentul nu trebuie să construiască instalaţii militare în nicio ţară din fosta Uniune Sovietică.  Ucraina deţine în continuare tehnologii nucleare sovietice şi mijloace de livrare a unor asemenea arme.

Nu putem să nu răspundem acestui pericol real”,
a declarat Lavrov. Această intervenţie video a ministrului rus de Externe a fost boicotată de numeroşi diplomaţi străini prezenţi la Geneva.

Citeste si: Cum va plăti Vladimir Putin pentru războiul împotriva Ucrainei? Ce pedeapsă riscă președintele rus

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

După ce a cerut retragerea armamentului nuclear american din fostele ţări URSS, Lavrov a fost lăsat să vorbească singur.

Diploații au ieșit din sală și s-au adunat lângă ambasadorul Ucrainei la Onu, Evghenia Yevheniia Filipenko, și s-au fotogafiat cu un steag al Ucrainei. Acetia au protestat astfel față de invazia rusă în Ucraina.

Momentul în care diplomații părăsesc sala a fost postat și pe contul de Twitter al delegației franceze:

 

 

Lavrov s-a adresat Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU prin videoconferință.

Ministrul rus de Externe a fost nevoit să-și anuleze deplasarea la sediul ONU din Geneva, întrucât avionul său nu a avut autorizaţie să survoleze spaţiul aerian pe care Uniunea Europeană l-a închis aviaţiei ruse.

Uniunea Europeană și-a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești, drept sancțiune la invazia decisă de Kremlin asupra Ucrainei.