Monica Pop demontează mitul mușețelului. Românii îl folosesc greșit ca leac băbesc „Sunt oameni care și-au pierdut vederea de la leacuri dintr-astea”

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 26 aug 2024, 14:06

Monica Pop, demontează mitul mușețelului.

 
Sursa: youtube.com

Monica Pop, demontează mitul mușețelului. Românii îl folosesc greșit ca leac băbesc „Sunt oameni care și-au pierdut vederea de la leacuri dintr-astea.”

Leacurile băbești au făcut mult timp parte din cultura și tradițiile românești, transmițându-se din generație în generație ca soluții pentru diverse probleme de sănătate. Însă, în ciuda credinței populare, nu toate aceste remedii sunt inofensive. Într-o apariție recentă la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, medicul Dr. Monica Pop a vorbit despre pericolele ascunse ale unor astfel de practici, demontând miturile care le înconjoară. Ea a atras atenția asupra unui leac extrem de periculos la care mulți români apelează, explicând că, în loc să ofere vindecare, acesta devine un mediu de cultură ideal pentru microbi și poate agrava starea de

sănătate.

Cele mai cunoscute mituri demontate de medicul Monica Pop

Dr Monica Pop a participat duminică la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” unde a vorbit despre leacurile băbești la care românii apelează fără să știe la ce pericole se expun.

Moderatorul emisiunii, Denise Rifai, a ținut să precizeze că medicul Monica Pop a încercat de-a lungul timpului să demonteze mai multe mituri legate de sănătate.

Printre acestea se regăsește și faptul că purtarea cu întrerupere a ochelarilor nu influențează creșterea miopiei. De asemenea, un alt mit este acela că lumina albastră a telefoanelor strică vederea. Renumitul medic oftalmolog a precizat că „Sunt doar două lucruri cu adevărat periculoase pentru ochi. Laserele de jucărie care pot produce arsuri retiniene și uitatul în soare care este strict interzis chiar și prin ochelari de soare.”.

Citește și: Ce studii are doamna doctor Monica Pop! Celebrul medic oftalmolog a avut o copilărie grea și plină de lipsuri: „Bunica a zis că nu mă poate stăpâni și că a plâns luni întregi pentru că m-a dat”

Care este cel mai periculos leac băbesc la care apelează cel mai mult românii?

De-a lungul timpului, Monica Pop a fost întrebată despre leacurile băbești precum utilizarea apei de la vița de vie picurată în ochi, compresele cu ceai de mușețel, aplicarea feliilor de castravete sau frunze de varză

pe ochii inflamați aceasta a precizat că „Prostii! Sunt oameni care și-au pierdut vederea de la leacuri dintr-astea.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Denise Rifai a vrut să știe care este cel mai periculos leac băbesc la care românii apelează cel mai mult, iar medicul Pop a precizat că „Toate sunt periculoase, pentru că există situații în care ochiul are infecție, pentru că ei nu ar pune degeaba leacurile astea și în momentul acela, anumite...de exemplu mușețelul. Mușețelul este un mediu de cultură foarte bun pentru microbi. De acum 250 de ani când făcea și Bălcescu, își punea mușețel pe ochi probabil, s-a demontat acest mit și s-a aflat deja că el este, de fapt, un mediu de cultură pentru microbi

și nu invers. Și v-am spus, unul dintre greșelile și astăzi mai fac unii, puțin de tot, se mai întâmplă așa ceva. Pe urmă, una dintre marile greșeli pe care poate duce la catastrofă, este lăsarea copilului cu jucării periculoase. Să știți că am avut mulți copii înțepați în ochi cu tot felu...creioane, săgeți de jucărie, cu jucării cu colțuri metalice sau nu. Astea nu trebuie făcute niciodată și copii trebuie supravegheați și ar trebui ca industria asta să nu facă nici laserele de care am spus. Am văzut copii fără vedere, nu de tot, dar cu o scădere importantă de vedere, după laserele acestea de jucărie care nu ar trebui să existe. Copilului îi place pentru că este o luminiță, dar este foarte periculos. Deci sunt multe lucruri care sunt interzise!”

Citește și: Dr. Monica Pop duce o grea bătălie cu cancerul de colon de 11 ani de zile! Ce tratament a ales după cele 5 operații

În concluzie, Dr. Monica Pop a subliniat riscurile semnificative ale utilizării necontrolate a leacurilor băbești, precum ceaiul de mușețel, pentru problemele oculare. Ea a demonstrat că, în loc să ajute, aceste remedii pot agrava afecțiunile și pot duce la complicații grave, având astfel un impact negativ asupra sănătății. Conștientizarea și educația sunt esențiale pentru a evita astfel de pericole și pentru a promova soluții medicale sigure și eficiente.

 


Ilinca Vandici și Teo Trandafir au dezvăluit cum să atragi bani conform principiilor Feng Shui. Iată ce trebuie să faci!