Monica Pop, despre viața de familie și boala grea care o încearcă: „M-am rugat să trăiesc să-mi văd un nepoțel”

Autor: Laura Macovei

Monica Pop, despre viața de familie și boala grea care o încearcă: „M-am rugat să trăiesc să-mi văd un nepoțel”

Sursa: Captură YouTube

Medicul oftalmolog Monica Pop a fost invitată în cadrul emisiunii „În Oglindă”, cu Mihai Ghiță, unde a vorbit despre viața sa tumultoasă, copilărie, viața de familie, dar și despre boala grea care o încearcă.

Monica Pop  este unul dintre cei mai cunoscuți medici oftalmologi de la noi din țară. Aceasta a dus o viață destul de grea, mai ales în copilărie, iar viața de adult a avut de asemenea mari surprize pentru ea, nu toate plăcute. 

Monica Pop a vorbit despre cancer 

Monica Pop a fost diagnosticată cu o boală incurabilă, însă iat-o acum, la frumoasa vârstă de 70 de ani, ținând piept cancerului. 

Citește și: Copilăria dureroasă a Monicăi Pop „ Am avut o singură pernă toată copilăria” Renumitul medic oftalmolog a crescut alături de bunica sa

„Nu vorbiți despre asta, nu faceți o obsesie. Mergeți la treabă, tuturor le-am spus. În momentul în care începi să te plângi despre asta, îl încarci pe celălalt. Tot ce am făcut până atunci, am făcut și de atunci încolo, doar că am mers la tratament”, a

spus aceasta. 

Medicul a mai vorbit despre starea psihică și despre faptul că s-a vindecat singură în această privință.

„Mi-am făcut autopsihoterapie. La ce fololosește dacă mă vait: sunt oameni care consideră că se descarcă, dar nu e adevărat. Am dus exact viața pe care am dus-o până atunci”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Monica Pop a întâmpinat și dificultăți, ba chiar a fost la un pas de moarte, după ce a făcut șoc anafilactic. 

„Am făcut șoc anafilactic la una din citostatice. Am simțit o mâncărime foarte puternică și am știut că vine șocul. I-am spus prietenei mele să oprească perfuzia. A chemat imediat un doctor. A fost dramatic, dar într-un final am fost bine.  Eu n-aveam timp de stat în pat, am mers la magazin. 

La prima operație mi-a zis doctorul să stau două luni acasă, dar următoarele zile am mers la servici. Toți să facă așa”. 

De asemenea, doctorul a precizat că, de când cu aflarea veștii, deși nu este o persoană credincioasă, s-a rugat să mai trăiască pentru a-și vedea un nepoțel.

„M-am rugat să văd un nepoțel și am văzut doi.” 

Ce regrete are Monica Pop

Întrebată de Mihai Ghiță dacă are vreun regret până la vârsta de 70 de ani, medicul oftalmolog a răspuns că în mare parte este mulțumită de ceea ce i-a oferit viața, însă regrete există totuși.

Citește și: Medicul chirurg ortoped, Ion Bogdan Codorean, declarații inedite despre operația pe care i-a făcut-o lui Cătălin Măruță! Iată în ce a constat intervenția chirurgicală! „Cătălin Măruță a fost un pacient foarte conștiincios, care a făcut totul că la carte”

„Aș face mai mult pentru mine și ca om și ca medic. Am pierdut mult din cauza asta, dar am ridicat oftalmologia foarte mult și vă spun asta fără nicio modestie. Am ridicat spitalul și a trebuit să facem ceva pentru structura lui fizică, deoarece era șubred”, a mai spus medicul, în cadrul emisiunii.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.