Monica, tanara care a stat doua luni in coma, in urma unei operatii nereusite, are nevoie de ajutorul nostru!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:17

A trecut pe langa moarte si a supravietuit miraculos, dar inca are nevoie de ajutor ca sa revina la viata pe care o avea inainte cu trei luni, cand era o tanara normala.

Despre cine este vorba? Aflati acum, dintr-un material emotionant! „ Nimeni nu-mi dadea sanse(…) E foarte greu pentru mine, la 20 de ani, sa nu pot sa fac niste lucruri pe care alte fete normale le fac. Atat de sigura era si atat de bine asigurata am fost ca nu o sa se intample nimic, iar cand m-am trezit am ramas socata ”. Spune Monica, o tanara frumoasa, de 20 ani, care a scapat din ghearele mortii cand nici medicii nu mai gaseau o iesire din situatia grava in care se afla, in urma cu trei luni.

Tanara s-a luptat pentru viata doua luni. O luna n-a stiut nimic de ea, caci a stat in coma profunda. A deschis ochii pentru prima data, dupa starea de inconstientienta si nu a inteles de ce era aproape neom. A suferit nu mai putin de sase operatii, dintre care trei la maternitatea din Iasi la care a venit, de la Botosani, pentru extirparea unei sarcini extrauterine.

Eu am fugit de operatie, domnul doctor m-a asigurat ca vor fi doar trei gaurele, nici n-o sa se cunoasca, n-o sa se vada.

Si m-am trezit cu sase operatii, trei taieturi destul de mari (…)M-am speriat!
”. O interventie aparent banala, ar spune oricine, dar, care avea sa o traumatizeze pe viata. Dupa spusele ei si a mamei sale, medicul care a operat-o ar fi gresit interventia cu laser, iar tanara a avut hemoragie puternica, a fost din nou operata, apoi avea sa intre in coma pentru o luna.

Cea care nu s-a dezlipit nicio secunda de tanara a fost mama ei, care s-a rugat neincetat.

Femeia este convinsa ca doar o minune a facut ca fiica ei sa revina la viata. Ce-i drept, nu ca inainte. De trei saptamani, Monica a fost internata la spitalul de recuperare, pentru ca, in urma operatiilor, s-a ales cu semipareza la piciorul drept. Acum nu poate merge singura, este ajutata, in permanenta de mama ei.

##VIDEO114569##

Pentru a putea merge ca inainte, tanara mai are nevoie de multe luni de tratamente, prin masaje, kinetoterapie si medicamente.

Pana acum, cheltuielile au fost acoperite de mama ei, care a avut niste banuti stransi din munca de peste hotare. Nu si-ar fi imaginat niciodata ca banii pe care ii strangea sa-si ridice o casa in Botosani ii va epuiza pe tratametele Monicai.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Astfel, toti banii agonisiti s-au epuizat, iar altii nici nu a mai strans deoarece femeia nu mai putut lucra.

De cand Monica avut probleme, mama ei a stat sa o ingrijeasca. „ Nu pot sa tusesc, nu pot sa stranut, ma feresc sa stranut, sa tusesc, nu pot sa rad in hohote, cum eu inainte faceam lucrul acesta! ”. Au ajuns sa traiasca din mila unuia si a altuia: „ Am ajuns la limita! nu am reusit sa cumpar eu aceasta orteza, de care are nevoie pentru recuperare.
Ma simt atat de penibil, mi-e si rusine sa spun, nu am fost niciodata intr-o situatie atat de dificila
”.

Preotul de la biserica din curtea spitalului n-a ramas indiferent la suferinta fetei si a sarit deja in ajutorul ei. Ii ofera, cat de des poate, mancare si a sponsorizat-o si pentru cumpararea unui kit pentru orteza de la picior. De altfel, orice banut este important pentru Monica. Ea trebuie sa lupte in continuare cu urmele dureroase pe care le-au lasat cele 6 operatii si sa revina, pe cat posibil, la o viata normala.

CONT: RO64BACX0000000811555000, cont deschis la Unicredit Tiriac Bank, pe numele Podovei Cristina, mama Monicai. Mama tinerei a depus plangere penala la Parchet, in care il acuza pe medicul ginecolog care a operat-o, initial, pe fiica sa, de vatamare corporala din culpa. Ancheta este abia la inceput, iar medicul nu a dorit, nici pana acum, sa ofere o declaratie lamuritoare despre ceea ce s-a intamplat in timpul operatiei cu laser.

 

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.