Monica Tatoiu, despre femeile care poartă tocuri: „Niște țoape!” Ce dezvăluiri a făcut despre nunta fiului său

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 31 oct 2024, 15:34

Monica Tatoiu a fost invitată în platoul emisiunii „Follow us”, unde a vorbit despre feminitate și eleganța și stilul rafinat pe care o femeie trebuie le impună pe oriunde pășește.

Monica Tatoiu a împărtășit o serie de observații despre evoluția stilului și atitudinilor femeilor din prezent, față de feminitatea rafinată și eleganța pe care ea o asociază cu anii 60.

Citește și: Monica Tatoiu și-a făcut testamentul: „Sunt prea multe cadavre pe pământul ăsta”. Cine va moșteni averea impresionantă pe care a reușit să o strângă

Sfaturi pentru femei de la Monica Tatoiu

Dialogul cu Ilinca Vandici și Teo Trandafir a oferit o viziune atât critică, cât și nostalgică asupra feminității contemporane, subliniind transformările pe care le-a suferit imaginea femeii în societatea modernă.

Pentru Monica Tatoiu, feminitatea clasică se contura în anii ’60 printr-o combinație de stil, rafinament și o atenție deosebită la detalii, precum purtarea mănușilor și pălăriilor. „Nu mai există feminitatea aia a anilor 60,” afirmă ea, considerând că femeile din prezent au renunțat la o serie de detalii esențiale care contribuiau la o imagine distinsă și subtilă.

În opinia sa, pantofii cu toc, care acum sunt asociați cu eleganța, își pierd farmecul atunci când nu sunt purtați cu grație, ajungând să fie chiar o emblemă a „țoapelor” în locul stilului rafinat.

Monica Tatoiu: Alea care poartă tocuri sunt niște țoape că merg.. Nu mai există feminitatea aia a anilor 60.

Nu mai știu să poarte mănuși și pălării.

Eu am multe acasă, dar n-am cui să le las.

Ilinca Vandici: Fiului tău. Nu se însoară?

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Discuția a trecut de la feminitate la observațiile lui Tatoiu despre idealul masculinității contemporane și dificultățile cu care se confruntă tinerii în găsirea unui partener. „E mai greu să găsești un băiat care are toate firele de păr în cap și n-are burtă la 30 și ceva de ani,” spune ea, sugerând că imaginea fizică joacă un rol important pentru tinerii de astăzi.

Monica Tatoiu: E mai complicat.

Fetele, ca să poată să comunice cu iubiții lor, se mulează după ei. E mai greu să găsești un băiat care are toate firele de păr în cap și n-are burtă la 30 și ceva de ani. Și fiul meu zice: mama, nu mai intru în pantaloni. L-am dus la o dietă și a slăbit 15 kg.

El a avut 70 de kg și ajunsese spre 100, dar acum e ok, are din nou 70 și ceva.

Trebuie să ai o componentă feminină ca mascul, la 30 de ani, ca să te preocupe cum arăți.

Ținuta unei femei este un limbaj non-verbal

Teo Trandafir: Să presupunem că ați avea o școală de doamnă și ați fi dirigintă. Ce ați face?

Întrebată ce ar presupune o „școală de doamnă” în opinia sa, Tatoiu răspunde că o astfel de instituție ar trebui să pună un accent puternic pe educația fizică. Consideră gimnastica esențială pentru dezvoltarea unei ținute corecte și subliniază importanța unei posturi corecte chiar și în situațiile cotidiene

Monica Tatoiu: În primul rând, o școală adevărată trebuie să aibă 3 ore de sport. Prin sport mă refer în primul rând la gimnastică. Ținuta, burta de exemplu. Când mergi cu autobuzul, trebuie să sugi burta și să întărești fesele. Ținuta unei femei e un limbaj non verbal în relația cu societatea, cu bărbatul.

Generația de după milenieni își dorește niște femei egale. Nu își mai doresc femei supuse sau „baby doll”. Limbaj, atitudine, estetic, modul în care te îmbraci. Generația asta de 24-25 ani e mult mai mișto.

Monica Tatoiu: Tu, ca femeie, trebuie să te întrebi „cine vreau să fiu, ce resurse am”. Nu vreau să îmi doresc să fiu ultimul din 100.000 de mii. Asta le-am învățat și pe elevele mele. Fiecare dintre noi avem de la tata ceva care ne face unici. Trebuie să ai înțelepciunea, răbdarea și tenacitatea să cauți acel ceva.